Bitcoin beurs Paxful start wervingscampagne in Afrika vanwege COVID-19

Bitcoin beurs Paxful start wervingscampagne in Afrika vanwege COVID-19

De peer-to-peer Bitcoin beurs Paxful gaat geld inzamelen om COVID-19 in Afrika te bestrijden. De firma heeft een grote achterban op het continent.

Bitcoin beurs Paxful

Paxful is een peer-to-peer beurs. Anders dan bij een normale beurs, houdt men géén Bitcoin vast. Feitelijk werkt het net zoals Marktplaats, maar dan met BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het verbindt gebruikers met elkaar om Bitcoin te kopen en verkopen middels cadeaubonnen, Paypal, binnenlandse bankoverschrijvingen en andere betaalmethoden.

Onder de naam #BuiltWithBitcoin is de firma een fonds gestart met de naam ‘Africa Fund’.

Het idee is simpel: via de website van Paxful kunnen mensen in Bitcoin (BTC) een donatie doen. De opbrengsten ervan worden gebruikt om mondkapjes, voedselpakketten en handzeep te kopen.

Paxful stopt zelf $15.000 in het fonds als startkapitaal. Bij een totale extra donatie tot $15.000 verdubbelt Paxful bovendien dat bedrag. In theorie kan er dus minimaal $45.000 in het fonds komen.

CEO Ray Youseff licht toe tegenover Cointelegraph:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]‘We hebben in Afrika veel van onze gebruikers zitten die in onmenselijke omstandigheden leven. De gelden uit dit fonds wordt direct gebruikt voor hulp’.[/penci_blockquote]

In de ogen van Youseff zijn cryptovaluta bij uitstek geschikt om snel, goedkoop en zonder drempels gelden over te maken. Bovendien zijn de transacties na te gaan op de blockchain van bitcoin. Hulporganisaties zoals LAO en Zam Zam Water ondersteunen de campagne.

Vorige maand maakte Paxful bekend dat het samen met Chainalysis vermeend witwassen wil tegengaan op haar marktplaats.

Italiaanse Rode Kruis

Onlangs wist het Italiaanse Rode Kruis in korte tijd $32.000 aan donaties binnen te hengelen. Onder meer bedoeld om medische hulpmiddelen te kopen en testcentra op te bouwen.

Lees meer over:
Bitcoin Coronavirus COVID 19

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties