Bitcoin beurzen: Internetverkeer in april 10% lager dan in maart

Het internetverkeer naar Bitcoin (BTC) beurzen lag in april ruim 10% lager dan in de maand ervoor. In maart viel Black Thursday, de veelbesproken donderdag 12 maart waarbij de bitcoin prijs naar $3.850 dipte.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin beurzen

Dat maakt onderzoeker Larry Cermak van The Block Crypto bekend. De bezoekersaantallen zijn gebaseerd op Similarweb, een marktonderzoeksbureau op het gebied van online traffic.

Topmaanden zijn nog altijd mei en juni 2019 toen de Bitcoin prijs naar $13.880 steeg. De interesse in april lijkt dus lager in vergelijking met maart en februari.

Ondanks dat veel van de voorbeschouwingen voor de aanstaande halving in die maand hebben plaatsgevonden.

Bitcoin beurzen: Internetverkeer in april 10% lager dan in maart

Om wat voor aantallen gaat het? In april trokken de beurzen 99,9 miljoen aan unieke bezoeken, terwijl in maart dit nog 111,2 miljoen unieke bezoeken waren.

Binance, Coinbase, BitMEX

Welke exchanges domineren de markt? Binance.com trok 23,2 miljoen unieke bezoeken, wat resulteert in een marktaandeel van 23,2%.

Nummer twee is Coinbase met 21,7 miljoen unieke bezoeken. Deze beurs uit San Francisco is marktleider in thuisland Amerika. De top 3 wordt gecomplementeerd door BitMEX met 8 miljoen unieke bezoeken.

Samen zijn we goed voor 52.9% van al het internetverkeer in de maand april. Een speler als BitMEX heeft marktaandeel verloren aan uitdagers zoals Bybit, Phemex en FTX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...