7 factoren die kunnen leiden tot een Bitcoin (BTC) prijs boven $20.000

De volgende zeven factoren kunnen leiden tot een bitcoin (BTC) prijs die het koersrecord van $20.089 gaat slopen. De prijs van bitcoin consolideert na een voorlopig hoogtepunt bij $13.800 (26 juni) dit jaar.

Welke factoren gaan een verdere stijging ’triggeren’? We zetten zeven factoren op een rij die samen tot een nieuw koersrecord van de grootste cryptomunt kunnen gaan leiden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens sommigen neemt die rally epische proporties aan. We ain’t seen nothing yet.

Disclaimer: dit is geen financieel advies.

7 factoren die leiden naar een nieuw bitcoin (BTC) koersrecord

Mede-oprichter Dan Held van Interchange, ontwikkelaar van crypto portfoliomanagement software, komt met een interessant draadje op Twitter welke factoren leiden tot een volgende bitcoin (BTC) rally.

1. Een staatsschuld van $10.000 miljard (10 biljoen)

Volgens sommigen is een staatsschuld van $10.000 miljard (10 biljoen in het Nederlands of 10 trillion in het Engels, red) slechts een conservatieve inschatting van de wereldwijde schuldenberg.

Het is mogelijk dat dit cijfer zelfs op $13.000 miljard ligt.

Zo zijn grofweg 40% van de (staats) obligaties verliesgevend, iets wat niet eerder in de geschiedenis van ‘finance’ is voorgekomen. De vraag kan worden gesteld: functioneert het huidige monetaire stelsel van centrale banken voldoende?

Obligatiehouders zullen mogelijk hun heil elders zoeken om meer rendement te maken.

2. Handelsoorlogen

Een van de gevolgen van de handelsoorlog tussen de VS en China is dat de aandelenmarkten in een depressie raakten. Volgens marktexperts is een oplossing van dit conflict slechts tijdelijk en is dit het begin van vele handelsoorlogen.

Zodra de VS haar invoerheffingen voor Chinese producten blijft verhogen, heeft dat een negatief effect op de Chinese munt Yuan.

Dat kán investeerders in de handen drijven van andere assets zoals goud, wiens prijs ook stijgt. En bitcoin, waarvan de prijs in 2019 is gestegen van $3.700 tot een niveau boven de $11.300.

7 factoren die kunnen leiden tot een Bitcoin (BTC) prijs boven $20.000

3. ‘Bitcoin halvering’ in 2020

Het halveren van de block reward voor miners (beloning voor het vinden van het volgende blok van de BTC chain, red) gebeurt na elke 210.000 gedolven blokken.

De beloning wordt eind mei / begin juni 2020 gehalveerd van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Dit mechanisme is bedoeld om inflatie van de waarde van BTC te ontmoedigen.

Er is een historische correlatie te bespeuren tussen de prijs van bitcoin en deze halveringsmomenten. In 2012 en 2016, bij de vorige halveringen, ging de prijs door een parabolische groeicurve.

Ook deze keer, in 2020, kán dit een vergelijkbaar koerseffect teweeg brengen. Een van de analisten die de kaart van schaarste en waardevermeerdering regelmatig trekt, is Plan B.

7 factoren die kunnen leiden tot een Bitcoin (BTC) prijs boven $20.000

bron: Plan B, Modeling Bitcoin’s value with scarcity

4. Bitcoin wordt minder risicovol

Bitcoin is, hoe gek het ook klinkt, steeds minder risicovol om in te investeren. Cryptomunten worden langzaam aan steeds meer gemeengoed in verschillende investeringskringen.

Dat is gunstig voor de legitimiteit, maar ook voor de liquiditeit van het ecosysteem. Ook zorgt meer aandacht voor de munt voor meer mensen die de munt vast gaan houden. Wanneer meer partijen gebaat zijn bij een bitcoin die het goed doet, zorgt dat voor minder risico voor nieuwe beleggers.

Tegelijkertijd is bitcoin pas gestart ná de start van de economische crisis in 2008. Wanneer een nieuwe crisis ontstaat is het altijd afwachten hoe een nieuwe investeringsvorm zich gaat houden. Het is afwachten of bitcoin ook daadwerkelijk gaat dienen als safe haven bij een eventuele crisis.

5. Toestroom institutioneel geld

In 2019 is er sprake van een toestroom van institutioneel geld. Zo is het volume in bitcoin futures naar nieuwe hoogten gestegen. CME noteerde onlangs een volume van $1,7 miljard. Per dag.

Ook wordt BTC verhandeld met een premie van 40% bij investeringshuis Grayscale. Vaak zijn dit signalen dat grotere spelers actief worden op de markt.

Op 22 juli gaat ook ICE haar futuresplatform testen met een aantal klanten. Ook komen steeds meer spelers op de markt van futures en andere financiële producten gekoppeld aan bitcoin of andere cryptovaluta.

Denk aan aanbieders zoals Fidelity, TD Ameritrade en kleinere spelers zoals ErisX en ook eToro.

6. Meer interesse en adoptie

In tegenstelling tot de hype van eind 2017, staat bitcoin er fundamenteel beter voor. Steeds meer webshops en grotere bedrijven zoals Starbucks en Whole Foods accepteren BTC (en andere cryptovaluta) als betaalmiddel.

Een techgigant als Facebook integreert blockchaintechnologie in haar core business met de komst van de Libra cryptomunt en gelijknamige blockchain. Dat is niet hetzelfde als bitcoin integreren, maar men probeer het na te bouwen.

Dat is winst.

Bitcoin als netwerk maakt serieuze stappen: de computerkracht en de transacties nemen toe, terwijl de transactiekosten lager blijven. Ook een sidechain oplossing als het Lightning Network zorgt voor nieuwe manieren om met BTC om te gaan.

7. Afkeer van autoritaire macht

In landen met een autoritaire macht in combinatie met hyperinflatie, is bitcoin steeds meer een alternatief betaal – en oppotmiddel. Voorbeelden zijn Venezuela, Zimbabwe en ook Turkije. Daar neemt de interesse in alternatieve valuta met rasse schreden toe. Zo is de prijs van één BTC Zimbabwe gestegen naar $76.000.

De lokale prijs stijgt zo hoog omdat het voor mensen in Zimbabwe moeilijk is om aan bitcoin te komen, maar tegelijkertijd wil men er wel gebruik van maken.

Het is aan de gehele industrie om ook in deze gebieden voet aan de grond te krijgen. Iedereen die bitcoin wil hebben moet het kunnen kopen. En daar zijn we nog lang niet, maar er wordt aan gewerkt.

Bron: NewsBTC

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Nieuws
CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

Nieuws
Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Nieuws
Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

Lees meer