Bitcoin (BTC) breekt door $8.100 grens, bulls nog niet uitgeput?

Bitcoin updateBitcoin (BTC) is vanmiddag om 17 uur door de $7.800 grens gebroken. Later op de avond is ook de grens van $8.000 gebroken. De koers ondervindt op moment van schrijven veel weerstand bij het niveau $8.100. Voornaamste aanleiding is dat bitcoin futures platform Bakkt naar alle waarschijnlijkheid doorgang gaat vinden. De markt reageert zeer positief op het nieuws. Op moment van schrijven is één BTC circa $8.100 waard.

Bitcoin (BTC) futures platform Bakkt gaat live: wat houdt het in? (+Twitter-reacties)

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) breekt door $8.100 grens, bulls nog niet uitgeput?

bron: Coincap.io

Hoe is deze plotselinge stijging te verklaren naast het nieuws van Bakkt? Wat zeggen analisten over de koerspump? Business Insider komt vandaag met een analyse welke redenen er zijn te bedenken voor de recente opleving van bitcoin en de rest van de cryptomarkt:

Dat traditionele beleggers hun toevlucht te zoeken in de cryptomarkt, wordt gedeeld door analist Big Chonis. De prestaties van de aandelen op techbeurs Nasdaq en S&P500, de vijfhonderd belangrijkste bedrijven van de VS, vallen tegen.

Bovendien betreden steeds meer bestaande financiële dienstverleners hun loket voor de cryptomarkt. Te beginnen met Fidelity, maar ook grote brokers met miljoenen klanten zoals eTrade en TD Ameritrade.

Microsoft bouwt op bitcoin blockchain

Daarnaast zijn steeds meer techbedrijven de crypto – en blockchainmarkt aan het verkennen: de lijst wordt lang en uitputtend.

Denk aan Facebook, Samsung, Revolut, Starbucks die cryptobetalingen gaat toelaten en recent het nieuws dat Microsoft op de bitcoin blockchain gaat bouwen.

Dat Microsoft gaat bouwen bovenop bitcoin (BTC) geeft beleggers ook het nodige vertrouwen. Met het open-source project genaamd Ion wil de softwaregigant de manier waarop (sociale) netwerken met elkaar communiceren veranderen.

Een voorbeeldje: Wanneer je inlogt op Marktplaats met jouw Facebookaccount wordt er gebruikt gemaakt van een bepaald protocol om dat te regelen. Dit stukje code waarborgt, uiteraard, ook je privacy. Ion wil dat protocol zijn.

De strijd tussen de moderne grootmachten lijkt nu langzaam los te barsten. Naast Microsoft is Facebook namelijk ook al een tijdje bezig met een eigen toepassing van een blockchain: het bedrijf van Zuckerberg wil namelijk een eigen stablecoin lanceren.

Bitcoin en Ion

Christopjher Allen is een oudgediende in de wereld van cryptografie. Hij is mede-oprichter van de World Wide Web Consortium groep. Zij werken aan decentrale identiteitstoepassingen. Allen is enthousiast over de huidige ontwikkelingen.

Ion kan volgens de ontwikkelaar een grote impact hebben op de gehele cryptomarkt, met het ecosysteem van bitcoin in het bijzonder. Tegenover CoinDesk zegt hij het volgende:

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Christopher Allen”]Veel bedrijven gebruiken de producten van Microsoft. Wanneer zij dit soort dingen implementeren kan iedereen gebruikmaken van ‘dencetral idetinty (DID) solutions’.[/penci_blockquote]

Project manager Yorke Rhodes liet tegenover CoinDesk weten dat Microsoft al ruim een jaar aan het sleutelen is aan dit soort oplossingen. En nu is daar dus het eerste project gebouwd bovenop bitcoin.

Rhodes denkt dat projecten zoals Ion net zo belangrijk kunnen worden als het cloud computing-platform Azure. Digitale identiteit is een hot topic en Microsoft lijkt hier een grote speler in te willen worden.

Er is bij het Amerikaanse bedrijf geld genoeg, dus het is vooral afwachten hoe de uitwerking gaat zijn. Wanneer producten de DID-oplossingen gaat inbouwen in hun software kan het wel eens snel gaan met het aantal platformen dat Ion gaat gebruiken.

Een anonieme bron liet Coindesk weten dat Ion dit jaar nog gelanceerd moet worden. Het project draait nu op een testnet van bitcoin. Iedereen die dat wil kan tegen die tijd een eigen node runnen en meebouwen aan het project, dat is het mooie van open-source software.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...