Bitcoin (BTC) prijs steeg plots naar $7.800, gaat hij nu doorstoten?

Door Big Bang Crypto – De bitcoin (BTC) koers is vandaag even door de $7.800 geschoten, maar lijkt nu te consolideren bij $7.500. Wat gaat de koers op de korte termijn brengen?

Lees de technische analyse van Big Bang Crypto, die belang hechten aan de historische koerscycli van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

De daggrafiek laat een bearish trend zien, die is begonnen na het bereiken van bijna $14.000 op 26 juni. Intussen hebben we veel key levels, zoals de 200MA op de daily chart en de 21EMA op de weekly chart, gebroken. Dit zijn zeer belangrijke bearish indicators voor veel analisten.

Dat is waarom sommigen zeggen dat we een nieuwe bearmarket hebben betreden. Voor de bullish optimisten is het goede nieuws dat we nog steeds boven de 20MA ($6.900) op de maandgrafiek zitten.

Daarnaast ziet het er nog steeds naar uit dat zich een golden cross op de weekly chart tussen de 100 en 50 MA kan vormen in de komende dagen. Dit zou zomaar kunnen zorgen voor een opwaartse beweging.

Volgens de Fibonacci levels bevindt bitcoin zich momenteel boven de golden pocket (0,61 fib – 0,65 fib ($7.250 – $6.910)) op $7.455, wat een goed teken is.

Vandaag hadden we een mooie pump gezien van $7.080 net boven de $7.800 (op Bitstamp, red.). Je vraagt je nu misschien af: is dit het begin van de trend reversal?

Bitcoin (BTC) prijs steeg plots naar $7.800, gaat hij nu doorstoten?

Bitcoin kopen? Ga naar Bitcoin Meester!

Historisch perspectief via Four Wave Theory (4WT)

Wat vertelt de Four Wave Theory (4WT) ons?

Het antwoord is eenvoudig: dit is een bullmarket en wij verwachten een koersuitbraak naar boven in de nabije toekomst. Hoewel we op dit moment veel bearish signalen zien, is bitcoin exact aan het doen wat het de afgelopen tien jaar heeft gedaan.

Bitcoin (BTC) prijs steeg plots naar $7.800, gaat hij nu doorstoten?

We denken dat er twee mogelijke redenen zijn voor de huidige bearish indicators. De eerste reden is simpelweg toeval.

De moving averages zijn bijvoorbeeld goede indicatoren, maar dit betekent niet dat deze altijd correct of leidend zijn. De tweede (en onze favoriete) reden is dat de market makers duidelijke bearish signs willen verspreiden.

Steeds meer mensen zijn de fundamentele, onderliggende waarden van de bitcoin koers aan het onderzoeken, zoals PlanB met zijn stock-to-flowmodel. De whales willen niet dat de meerderheid begrijpt wat er gebeurt, hierdoor zou bitcoin te voorspelbaar worden.

Whales zijn erbij gebaat de meeste winst maken en de meeste bitcoin hebben. Als zodra iedereen weet wanneer hij moet kopen/verkopen, dan werkt dit plan niet meer.

History repeats? Terugkerende koerscycli

Er zijn een paar terugkerende overeenkomsten die we ook terug kunnen vinden in de eerste wave. Deze maken de 4WT zo sterk en bereiden ons voor op toekomstige koersbewegingen.

Vergelijk bijvoorbeeld de structuur van de eerste wave van de nieuwe bullmarkt in 2012 met de eerste wave van de huidige bullmarkt. Dan zie je dat deze twee sterk overeenkomen en dat MA’s en andere indicatoren geen rol spelen.

Een groot verschil is dat de tijd tussen de eerste en de tweede wave van de nieuwe bullmarket steeds langer wordt. Dit terwijl we nog steeds in cycli van vier jaar bewegen (bijna drie jaar bullmarket en één jaar bearmarket).

Als we het plan van de whales hiernaast houden is dit een hele effectieve manier op de groeiende groep mensen die geïnteresseerd is in bitcoin in onzekerheid te houden.

Bitcoin (BTC) prijs steeg plots naar $7.800, gaat hij nu doorstoten?

Eerst dippen naar $6.700?

Ons onderzoek laat ons zien dat de $8.000 – $8.400 zone het verschil maakt tussen een bearish en een bullish trend.

De huidige pullback naar onder de $7.500 na een mooie pump vandaag wijst wellicht op het feit dat we eerste de $6.700 zone moeten retesten voordat we weer boven de $8.000 kunnen komen.

Voor de lange termijn laat onze fib cirkel constructie ons een duidelijke bullish trend zien die zal beginnen aan het einde van dit jaar (tot eind januari).

Dit betekent ook dat we erg dicht bij de bodem van deze wave zijn en dat we deze wellicht al bereikt hebben op $6.500. In dit geval moeten we vanaf nu higher lowes zien.

We zien $5.900 nog steeds als het key level aan de onderkant. Dit leven heeft een grote rol heeft gespeeld tijdens de laatste bearmarket. Het breken van dit level kan ons onder de $5.000 brengen.

Big Bang Crypto

Big Bang Crypto (voorheen: Crypto League) is een zeer ervaren traderscollectief uit Nederland/Duitsland die sinds 2011 actief is. Ze delen hun analyses onder meer op Youtube en Discord.

Meepraten? Kom gezellig langs op in onze Telegram-groep

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...