Bitcoin (BTC) analyse: koers heeft moeite om door $10.000 te komen

De Bitcoin (BTC) koers heeft vandaag weer ruim 3 procent ingeleverd en handelt momenteel iets boven de $8.500 per stuk. Met deze beweging richting $8.000 lijkt het erop dat de koers wederom niet in staat is om de $10.000 te breken.

De bulls hebben herhaaldelijk geprobeerd om een nieuwe high te creëren en door te pushen boven $10.000. Maar ondanks de sterke tekenen van een fors stijgende koers is een doorbraak naar boven niet gelukt. Als reactie lijkt de koers nu een flinke klap te krijgen met een huidige prijs rond de $8.500.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) analyse

Dat de prijs van Bitcoin wellicht niet door $10.000 zou kunnen breken, was niet onmogelijk. Maar dat er daarna een flinke daling richting de $8.000 zou komen, lag minder in de verwachting. Mede dankzij een sterke support op $9.600. Deze support is ook goed te zien in de onderstaande grafiek met de paarse R38 lijn.

Dat is een belangrijk en sterk Fibonacci pivot punt. Het breken van dit punt heeft dan ook de sterke daling veroorzaakt. Waarbij de prijs momenteel op het gemiddelde pivot punt ligt van de maand, ook wel gezien als de nullijn.

Als we nogmaals kijken naar de chart, dan zien we dat de gele lijn de hele maand niet is aangeraakt. Het aanraken van dit punt betekent dat de koers geen duidelijk beeld laat zien waar het heen zal gaan.

Zowel een stijging richting de paarse R38 op $9.600 of de S38 op $7.600 is een mogelijk volgend doel van de koers. Gekeken naar momentum indicators zien we echter dat deze op daily niveau sterk oversold is, wat kan duiden op een reversal.

Bitcoin daily chart 28 februari 2020

Bitcoin (BTC) analyse: koers heeft moeite om door $10.000 te komen

Support bij $8.200

Een reversal kan er dan weer voor zorgen dat de weg omhoog opnieuw zal worden getest. Mochten we er doorheen breken, dan zal een koers van $8.000 of zelfs lager steeds meer werkelijkheid worden. Waarbij er nog veel support ligt op $8.200, een mogelijk sterk vangnet. Wederom een punt waarop een reversal kan voorkomen.

Gekeken naar de onderstaande uurgrafiek van Bitcoin zien we nog duidelijk hoe sterk de afwijzingen zijn van $10.000.

Daarmee is wederom aangetoond dat de koers nog niet klaar lijkt te zijn voor een nieuwe doorbraak omhoog. Echter zien we ook dat sell volumes niet heel erg hoog zijn en het erop lijkt dat bulls bezig zijn met het nemen van winst. Wat ook prijsdalingen kan veroorzaken.

Bitcoin hourly chart 28 februari 2020

Bitcoin (BTC) analyse: koers heeft moeite om door $10.000 te komen

Negatief marktsentiment door Coronavirus?

Het is dus momenteel een onrustige markt met een grotere daling dan verwacht. Een mogelijkheid tot zakken richting $7.600 lijkt niet onmogelijk maar kan voorkomen worden door grote sterke support levels op $8.200 en $8.000.

En uiteraard het punt waar de koers momenteel op ligt, rond de $8.500. Een stijging kan de koers al snel weer richting de $9.600 brengen maar zal minder in de verwachting liggen dan een nieuwere daling.

Ook is het belangrijk om rond te kijken en te zien dat het huidige sentiment buiten TA om zeer bearish is. Mede door al het slechte nieuws rondom het Coronavirus, wat de grote aandeelmarkten flink doet dalen.

Het lijkt erop dat in alle markten grote investeerders momenteel afwachtend en bang zijn voor slechte resultaten in de markt. Een positief stukje nieuws kan dit sentiment heel snel omgooien en zorgen voor een flink herstel.