Bitcoin (BTC) analyse: ‘onrustige en onvoorspelbare’ koers kan naar $7.500 of $8.400

Op moment van schrijven handelt bitcoin (BTC) voor een prijs van $7.930 bij Bitstamp. Wat gaat de koers doen? Lees de analyse van Martijn.

Sinds het naar beneden breken van Bitcoin door $8.000 is de koers erg onrustig aan het consolideren. Zo zijn er vele uitschieters naar zowel beneden als naar boven te zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze eindigen allen als fakeouts. Het lijkt er op dat nog niemand er uit is welke kant de koers op zou moeten gaan.

En dat zowel bulls als bears flink tegen elkaar aan het bieden zijn. Het is goed om puur naar de charts te bekijken, voor meer helderheid in de huidige markt.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

De downtrend de afgelopen maanden sinds het voorlopige hoogtepunt van $14.000 in juni zorgt met het breken van $8.000 de afgelopen week weer voor enige onrust.

Met de koers rond een belangrijke support zone ontstaat er een onrustige consolidatie.

Waarbij bears veel druk zetten om de prijs naar beneden te krijgen. Ondanks dat zijn bulls momenteel nog sterk genoeg om de support zone in stand te houden.

Kijkende naar de daily chart zien we deze support sterk liggen rond een belangrijk punt. De S38 weekly pivot. Welke vaak wordt gezien als een reversal zone.

Mocht deze in stand blijven dan is de kans vrij groot dat de prijs inderdaad stand gaan houden en er een ommekeer komt. Tevens is dit ondersteund door momentum indicators.

Bitcoin (BTC) analyse: 'onrustige en onvoorspelbare' koers kan naar $7.500 of $8.400

De gele lijn in de chart, de Stochastic Indicator, laat zien dat er veel ruimte is voor een stijging.

Dat de indicator in oversold regionen ligt, betekent niet dat de prijs instant om gaat keren. Maar naast het zien van de sterke support zone, maakt het de kans wel groter.

Door een stuk in te zoomen zien we ook duidelijk dat er ruimte is voor een continuatie van de daling. Ondanks de support rond de $7.900 zit er nog rek richting $7.500.

Deze hele range is een goede support zone en het zit vol met levels waar de prijs op kan gaan omdraaien.

Bitcoin (BTC) analyse: 'onrustige en onvoorspelbare' koers kan naar $7.500 of $8.400

‘Onrustige en onvoorspelbare markt’

Echter lijkt de markt voor nu meer in consolidatiemodus. De prijs blijft rond hetzelfde level hangen waarbij uitschieters slechts een fake out blijven.

Zoals het er uit ziet lijken deze niet te veranderen in een uitbraak. Maar door de onrust kan dit elk moment veranderen.

Op daily niveau zien we een grote kans op het naar boven breken richting de $8.400.

Al zien we op lagere niveau’s als de 4h charts kans op een beweging naar $7.500 alvorens de koers weer gaat stijgen.

Het is dus zoals gezegd een onrustige en wat onvoorspelbare markt. De koers kan beide kanten uitbreken, met als gevolg een grote beweging.