Bitcoin (BTC) analyse: uitbraak van $7.200 naar beneden of naar boven?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – In de video analyse gisteren er een potentiële rising wedge aan het vormen was. Dit werd een opwaarts kanaal dat naar beneden uitbrak. Wat kunnen we nu van de koers van Bitcoin verwachten? Er is namelijk ook een descending triangle te zien.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) zit de koers nog in het neerwaartse kanaal. Daarmee blijft de koers in een downtrend zitten en alles onder $10.350 is een lower high. Het zou goed zijn als de koers hier de zwarte gestippelde downtrend lijn houdt, want anders lijkt het er op dat de koers een lower high aan het vormen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als de koers hier stand houdt, dan zou dat in de golden pocket zijn tussen het 0.618 en 0.65 Fibonacci niveau. Dit is een belangrijk niveau waar vaak een ommekeer plaatsvindt. Voor meer informatie over een ommekeer bekijken we hieronder de dagelijkse grafiek.

De bullish kruising van de 50WMA met de 100WMA heeft nog niet het gewenste effect gebracht, maar dat hoeft niet altijd meteen te gebeuren. We zullen de komende weken moeten zien of de kruising inderdaad bullish is.

Als de koers verder gaat zakken dan zit er support op $6.500, $5.500 (Fibonacci 0.786) en $5.000 (200WMA).

Figuur 1: Potentieel vormt de koers hier een lower high wat een continuatie van de downtrend kan betekenen.

Bitcoin (BTC) analyse: uitbraak van $7.200 naar beneden of naar boven?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is er een descending triangle te zien. Deze breken in 47% van de gevallen naar beneden uit.

Bullish scenario

In het bullish scenario breken we naar boven uit van de descending triangle. Er zijn namelijk een aantal bullish punten te zien in de grafiek. De double bottom wat vaak een ommekeer in de koers kan aangeven.

Al zit er nu ook veel resistance boven de koers, dus wellicht komt de ommekeer niet ver. Een sterker punt is de golden pocket die ik hierboven noemde.

Bearish scenario

In het bearish scenario breekt de koers naar beneden uit. De koers zit namelijk op de wekelijkse en dagelijkse koers in een downtrend. Daarnaast is de 12EMA al een tijdje een sterke resistance. Als de onderkant van de descending triangle niet houdt dan kijk ik naar de targets op $6.800 en $6.500 en $6.200.

Het volume is ook aan het afnemen wat hoort bij dit patroon. Vaak breekt het uit op ongeveer 60% van het patroon, wat betekent dat we nog wel even in de descending triangle kunnen zitten.

Figuur 2: De descending triangle zou de koers richting de targets van $6800, $6500 en $6200 kunnen brengen.

Bitcoin (BTC) analyse: uitbraak van $7.200 naar beneden of naar boven?

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 4) is de potentiële rising wedge een opwaarts kanaal geworden dat is uitgebroken naar beneden.

De koers kan hier een 4uur uptrend maken en richting de bovenkant van de descending triangle gaan (groene zigzag lijn) of de downtrend voortzetten en richting de onderkant van de descending triangle.

Op dit moment geven de lagere tijdgrafieken (geen figuur) nog geen sterke trend aangezien we net een redelijke smak hebben gemaakt. De koers moet nu een trend gaan vormen en verdere richting aangeven. We zien wel dat de koers de 0.5 Fibonacci niveau als support wil houden.

Figuur 3: Een opwaarts kanaal is naar beneden uitgebroken, maar een trend verandering zou de koers potentieel naar de bovenkant van de descending triangle kunnen brengen.

Bitcoin (BTC) analyse: uitbraak van $7.200 naar beneden of naar boven?

Conclusie

De koers blijft in een downtrend in het neerwaartse kanaal. Een bounce vanuit de golden pocket zou mooi zijn hier, maar de trend is nog omlaag en een descending triangle op de grafieken kan de koers naar beneden brengen.

Het ziet er in mijn ogen allemaal bearish uit en ik kijk naar targets op $6.800, $6.500 en $6.200 bij een uitbraak naar beneden van de descending triangle.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af en gaat 15 december online ! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een Decentralized Autonomous Organisation (DAO).

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

cardano koers Nieuws
Arthur Hayes haalt uit naar Cardano: ‘Het is een shitcoin, een wannabe Ethereum’

Arthur Hayes, medeoprichter van BitMEX, heeft onlangs felle kritiek geuit op Cardano (ADA), door het...

Bitcoin whales Nieuws
Whale koopt binnen 2 weken voor $178 miljoen aan ethereum

Een onbekende whale heeft in 11 dagen tijd de gigantische hoeveelheid van 64.000 ethereum uit...

bitcoin etf Nieuws
Handelsvolume VanEck Bitcoin ETF schiet 1.400% omhoog

De Spot Bitcoin ETF van het grote VanEck kende gisteren een hele bijzondere dag. Het...

Michael Saylor MicroStrategy Bitcoin
Michael Saylor Verklaart Eeuwige Liefde voor Bitcoin: MicroStrategy’s Oneindige Koopmissie

Michael Saylor, voorzitter van MicroStrategy Incorporated, staat natuurlijk al lange tijd bekend om zijn steun...

PlanB Nieuws
‘Bitcoin koers van 440.000 dollar tijdens deze cyclus?’

De Nederlandse analist PlanB publiceerde in 2019 zijn beruchte Stock-to-Flow model voor bitcoin. Daarmee werd...

Lees meer