Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers eerst dippen richting $6.500?

Door Mr. Coingrats – Op moment van schrijven staat de koers van bitcoin (BTC) bij $7.325. Wat gaat de koers doen? We nemen de belangrijke timeframes even door.

Bitcoin maandgrafiek

Een nieuwe maand is van start gegaan dus we kijken deze analyse eerst even naar de maandgrafiek van Bitcoin. Afgelopen maand hebben we een behoorlijke daling gehad van zo’n 17% en hebben we een bounce gezien van de fibonacci level 0.705.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze wordt ook wel gezien als de Optimal Trade Entry (OTE).

We zijn de maand geopend onder de EMA 8 en 21, dat is een bearish signaal. De EMA 8 bevindt zich momenteel nog wel boven de EMA 21, wat weer bullish is. Geen duidelijk signaal dus.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers eerst dippen richting $6.500?

Kunnen we de downtrend omkeren of gaan we nog iets verder down in de channel? We gaan eens samen de lagere timeframes bekijken om te zien wat ons de komende week te wachten staat.

Veilig opslaan van je seed phrase? Bekijk de hardware wallet ‘Zeus’ van Cryptotag

Bitcoin weekgrafiek

Kijk ik naar de weekgrafiek dan word ik er niet erg warm van. We traden nu al voor de derde week onder de EMA55 en EMA100 en de kortere ema’s die voor mij short term leidend zijn lijken de EMA55 bearish te willen kruisen.

Ook de RSI en MACD geven momenteel nog niet echt een positief beeld van de koers. Wel is het zo dat de EMA12 die ik gecombineerd heb met de RSI lijkt uit te vlakken, dit kan duiden op een bullish crossover van de RSI.

Wanneer dit gebeurt zou dat heel positief zijn aangezien die na 8 juli 2018 al niet tot amper meer boven de EMA12 is geweest. We zullen eens verder inzoomen naar de daggrafiek om een heldere beeld te krijgen.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers eerst dippen richting $6.500?

Bitcoin daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien dat na mijn vorige analyse is de koers gestegen naar het bovenliggende orderblock en is deze direct weer gerejected door de EMA21. Dit lag ook wel in mijn verwachting, aangezien de ema’s behoorlijk wijd uit elkaar liepen en dat duidt op een sterke trend.

In dit geval een downtrend die we niet hebben weten te breken (blauwe – – lijn). Momenteel staan de ema’s ook nog best flink uitelkaar maar er lijkt enigszins verandering in te willen komen.

Er wordt een kleine supportlevel gecreëerd rond de koers van $7.300 en de RSI laat een hele lichte bounce vanaf de EMA12 zien, helaas nog wel onder de 0 lijn en in bearish gebied. Ook de MACD heeft een bullish crossover laten zien afgelopen weekend maar zit nog ver onder de 0 lijn.

Dus voor dat we weer bullish kunnen zijn zouden we een candle close boven de ema 8 willen zien. Dit ligt ongeveer op $7.430. Of dit de komende dagen gaat gebeuren zullen we eens op de 4-uursgrafiek bekijken.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers eerst dippen richting $6.500?

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin 4 uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek kunnen we goed zien dat het kleine support leveltje zoals eerder genoemd rond $7.300 goed stand weet te houden en dat de kortere ema’s lichtjes naar elkaar toe kruipen.

Ook de RSI zit net boven de EMA12 en vlak onder de 0-lijn. Kijkend naar de MACD dan zien we dat die ook dichter naar elkaar toe kruipen en niet ver meer vanaf de 0-lijn zitten.

Mijn verwachting voor de komende week is minder duidelijk dan anders en het is erop of eronder. Krijgen we een candle close op de 4H onder $7.247, dan ben ik bang dat we nog een stukje verder down gaan richting het orderblock van $7.000 – $6.800.

Mocht dit het geval zijn dan bevinden we ons nog netjes binnen de channel en is het wachten tot er een higher low wordt gezet om vervolgens rustig te kunnen stijgen. Wanneer er een lower low wordt neergezet dan acht ik de kans groot dat we richting $6.000 level gaan.

Weten we het supportlevel te houden en krijgen we een candle close boven de EMA8 op de daggrafiek
($7.466) dan zie ik de koers nog wel stijgen richting het orderblock rond de $8.000.

Dit heeft tevens confluence met de EMA55. Maar op dit moment heb ik geen duidelijk bias t.o.v de koers van Bitcoin.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers eerst dippen richting $6.500?

Bitcoin 4 uursgrafiek

Wil je samen met onze community mee praten over de technische analyse van de diverse cryptocurrency’s dan ben je van harte welkom in ons Telegram kanaal.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...