Italiaanse bank brengt Bitcoin (BTC) dichter bij 1,2 miljoen gebruikers

De groeiende adoptie van cryptovaluta en de uitbraak van het COVID-19 virus heeft de Italiaanse Banco Sella aangemoedigd om een service voor de handel van Bitcoin te lanceren

Bitcoin in Italië

De handel vindt plaats op het platform Hype. De bank fungeert hierbij als tussenpersoon om potentiële beveiligingsrisico’s met cryptobeursen te beperken. Het is niet helemaal zoals bitcoin bedoeld is, maar het is wel een mooie (tussen)stap naar adoptie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu het land op slot zit en iedereen vastzit, speelt de bank in op een groeiende interesse in Bitcoin als een veilige manier om internationaal geld over te maken in het midden van de crisis.

Italiaanse bank brengt Bitcoin (BTC) dichter bij 1,2 miljoen gebruikers

De optie is momenteel nog in beta voor een kleine groep klanten die HYPE Plus hebben. Over een paar dagen zal het voor alle klanten beschikbaar zijn.

1,2 miljoen Italianen

Er zijn al ongeveer 1,2 miljoen Italianen die Hype van Banca Stella gebruiken om transacties uit te voeren. Ze zullen nu niet alleen Bitcoin kunnen kopen en verkopen, maar ook goederen en diensten kunnen betalen met de cryptocurrency.

Antonio Valitutti, de General Manager van Hype laat aan Cointelegraph het volgende weten:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De Bitcoin markt blijft interesse wekken, vooral bij het publiek dat ons klantenbestand vormt. Ze zijn jong en slim en verwachten in toenemende mate toegang te krijgen tot deze wereld. Deze tool die ze kunnen gebruiken om geld te beheren helpt daarbij.”[/penci_blockquote]

De interesse in cryptocurrency en blockchain heeft de afgelopen maanden een boost gekregen bij Italiaanse instellingen. Zo werd er al blockchain gebruikt om te kunnen stemmen in Napels en hebben twee Italiaanse middelbare scholen vorige week aangekondigd dat ze diploma’s op blockchain gaan uitgeven.

Eerder meldden wij ook al dat het Italiaanse Rode Kruis een Bitcoin Fundraiser heeft gelanceerd om de pandemie in het land te helpen bestrijden.

Kom ook eens gezellig langs in onze Telegram chat en praat na over het nieuws.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC