Bitcoin beurs KuCoin gehackt, minimaal $150 miljoen buit gemaakt

Vannacht gebeurden er ineens allemaal rare dingen bij Bitcoin beurs Kucoin. Binnen no-time werd de beurs leeggehaald met verscheidene grote opnames. Wat blijkt? De exchange uit Singapore is slachtoffer van een hack. Naar verluidt is er minimaal $150 miljoen uit de hot wallets de beurs afgehaald.

Bitcoin beurs KuCoin

Het handelsplatform bevestigt de hack in een persbericht. Het was vrij snel duidelijk dat er iets mis was met de beurs, want op Twitter gingen allerlei alarmbellen af. Verschillende bots maakten melding van verplaatsingen van grote aantallen cryptocurrency’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

KuCoin schrijft dat er volgens de laatste interne beveiligingsrapporten Bitcoin, Ether en andere ERC-20 tokens vanuit de hot wallets van de beurs zijn gestolen. De assets in de cold wallets zijn wél veilig.

Omdat het nieuws vers van de pers komt, is er nog niet veel duidelijk over deze zaak. De komende dagen zal er meer gecommuniceerd gaan worden. Ook zullen blockchain analysebedrijven zich ongetwijfeld over de zaak gaan ontfermen.

Gestolen cryptogeld

Wat we wel weten is dat het om totaal minimaal $150 miljoen gaat. MyCrypto laat weten dat dat het om in ieder geval $4 miljoen aan Ether en $146 miljoen aan tokens gaat.

Zo zien we in onderstaande tweet onder andere Tether, Ampleforth, Alchemy, Ocean Token en V-ID. In een thread volgt het account alle ontwikkelingen en verzamelen ze alle informatie over de hack.

Waar het eerst leek dat het alleen Ether en ERC-20 tokens waren die zijn buitgemaakt, is er wel degelijk ook Bitcoin gestolen. Rich Sanders houdt op Twitter bij hoe het er voor staat. Hij noemt dat er ook 1008 BTC van de beurs is afgehaald.

Er is ook Litecoin, USDT en Ripple gestolen. Een officieel getal is nog niet naar buiten gebracht, maar de schade lijkt dus ver boven de $150 miljoen te liggen.

Gebruikers hebben geluk

De beurs maakt al wel bekend dat ze een gebruikersfonds en -verzekering gaan gebruiken om alle verliezen te dekken. Voor nu zijn de stortingen en opnames wel (tijdelijk) stilgelegd.

CEO Johnny Lyu heeft de community inmiddels bijgepraat in een livestream van bijna een uur. Hij vertelde onder andere dat er coins bleven worden weggestuurd, zelfs nadat ze de servers hadden uitgezet. Dit betekent dus dat de hackers de keys van de hot wallet in handen hadden gekregen en dat er daarmee niets meer aan te doen was.

Het is een schrijnend voorbeeld van een praktijkgeval van ‘not your keys, not your coins’. In deze situatie kunnen de slachtoffers van geluk spreken dat KuCoin het ogenschijnlijk goed op orde heeft met een financieel vangnet. Maar vergeet dus niet: je kúnt jouw Bitcoin gewoon van een beurs afhalen en in eigen beheer nemen!

Heb je hier vragen over en weet je niet hoe dat moet? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
BitcoinBTChackKucoinmisdaad

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Fidelity Bespreekt Bitcoin ETF met SEC

Fidelity, een grote speler in de vermogensbeheersector, heeft recentelijk met de Amerikaanse SEC gesproken over...

Bitcoin
El Salvador lanceert Freedom Visums voor bitcoiners met veel geld

De overheid van El Salvador werkt samen met Tether om het ‘Adopting El Salvador Freedom...

Nieuws
Bitcoin ETF van VanEck krijgt de ticker $HODL

De ticker van de bitcoin ETF van VanEck krijgt de afkorting $HODL. Dat blijkt uit...

Nieuws
Nieuws
Kazachstan blokkeert 980 cryptobeurzen, waaronder Coinbase en Bybit

In 2023 blokkeerde de Kazachse Financial Monitoring Agency (FMA) de weg tot bijna duizend cryptobeurzen....

Lees meer