Dit zijn de zes grootste Bitcoin (BTC) beurzen van dit moment

Er zijn honderden manieren en plekken om Bitcoin te kopen. Van trade desks tot pinautomaten en van peer-to-peer handel tot aan brokers en beurzen. Deze laatste groep, de handelsbeurzen, zijn wereldwijd verreweg de populairste manier. In dit artikel zetten we de zes grootste beurzen op een rijtje.

Bitcoin beurzen rangschikken

Daarbij moet wel vermeld worden dat het rangschikken op grootte niet helemaal objectief is. Er is sprake van wash trading in de markt waardoor beurzen een hoger handelsvolume rapporteren dan dat er daadwerkelijk door partijen van eigenaarschap van een cryptomunt wordt verwisseld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een beurs met veel (gezond) volume en een goed gevuld orderboek biedt voor de gebruiker voordelen. Orders worden sneller gehit, de spread is er lager en de liquiditeit is hoger. Je zou beurzen dus kunnen rangschikken op paginabezoeken, liquiditeit of volume.

De ranglijst is tot stand gekomen door data van CoinMarketCap, CoinGecko en CoinPaprika. In dit artikel staan de vijf beurzen die over de breedte het beste presteren.

1. Binance

De beurs van ‘CZ’ scoort qua liquiditeit de tweede plek op CoinMarketCap. Het web traffic is vergeleken met alle andere beurzen bij Binance hoogste score, volgens deze zelfde website.

Daar moet echter wel bij opgemerkt worden dat de beurs CoinMarketCap een aantal maanden geleden heeft overgekocht. Daardoor is deze uitkomst dus niet gegarandeerd objectief.

Qua gerapporteerd handelsvolume staat Binance wederom op de eerste plek. Dit getal hangt rond de $10 miljard (op CMC), waarmee het nummer twee Huobi ver achter zich laat.

Op CoinGecko is het gerapporteerde volume overigens al stukken lager: $3 miljard. Ook qua bezoekersaantallen is Binance veruit de meest populaire beurs, met ruim 29 miljoen bezoekers per maand.

2. Coinbase Pro

De runner up is de Amerikaanse Coinbase Pro. Qua liquiditeit scoort de beurs op CoinMarketCap meer dan prima en qua handelsvolume rapporteert Coingecko de tweede plek. Volgens Similarwebs is de beurs het vierde grootste handelsplatform met meer dan vijf miljoen bezoekers per maand.

De beurs is daarnaast ook gereguleerd en gelicenceerd, waarin het zich onderscheid van onder andere Binance. Zij werden onlangs nog op de vingers getikt door de beurswaakhond van Malta en Maleisië.

Dit zijn de zes grootste Bitcoin (BTC) beurzen van dit moment

3. Huobi

Het podium wordt gecomplementeerd met Huobi, gevestigd in Singapore, maar met kantoren in Hong Kong, Korea, Japan, Rusland en de Verenigde Staten. Deze beurs is met name erg populair onder Over The Counter (OTC) handelaren. Naar verluidt is het grootste gedeelte van de Bitcoin van de Plus Token scam ook via deze exchange weggesluisd.

Heel gek is dat ook niet. Volgens CoinMarketCap heeft Huobi de hoogste liquiditeit van alle beurzen. Qua bezoekersaantallen zijn ze wel minder populair, met maar net 3 miljoen bezoekers per maand.

Dit zijn de zes grootste Bitcoin (BTC) beurzen van dit moment

Overige Bitcoin beurzen

Buiten deze onbetwiste top drie zijn er enkele beurzen die er heel dicht tegenaan zitten. Qua reputatie doet de Amerikaanse beurs Kraken het heel erg goed. Ze zijn, net als concurrent Coinbase, gereguleerd en gelicenceerd.

Daarnaast is Bitfinex een grote naam in de markt. De beurs steekt er op geen enkel aspect écht boven uit. De bezoekersaantallen zijn prima, de liquiditeit is bovengemiddeld en het handelsvolume is okay. Vooral onder Bitcoin whales is deze in 2012 opgerichte exchange erg populair. Ze zijn ook de enige exchange uit dit rijtje die het Lightning Network heeft geïntegreerd, waarin ze zich dan wel weer weten te onderscheiden.

We sluiten de gedeelde vierde plek af met OKEx. Dit is wederom een beurs dat op meerdere vlakken goed scoort. Met name qua bezoekers doen ze het goed: 6,3 miljoen. Qua gezond handelsvolume sluiten ze aan op Binance.

Ben je benieuwd naar de zes oudste nog actieve beurzen? Lees dan dit artikel van vorige week eens door!

Lees meer over: