Bevestigd: Binance neemt CoinMarketCap over voor ‘ruim $300 miljoen’

Bitcoin beurs Binance bevestigt de overname van CoinMarketCap. De overnamesom ligt volgens diverse bronnen tussen de $300 en $400 miljoen dollar.

Binance en CoinMarketCap

De deal is op 31 maart gesloten, het betreft dus geen 1-aprilgrap. Volgens CEO Changpeng “CZ” Zhao is de overeenkomst “goed voor de transparantie op en de infrastructuur van de cryptomarkt”.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de eerdere bronnen die The Block aanhaalde, gaat het om een overnamesom van circa $400 miljoen. De nieuwssite heeft een nieuwe bron gesproken, die stelt dat het bedrag dichter bij $300 miljoen ligt.

De aandeelhouders van CoinMarketCap hebben het bedrag deels in aandelen Binance en in Binance Coin (BNB) ontvangen.

Beide partijen zal als sinds november 2019 met elkaar in gesprek.

Eerdere berichtgeving 31 maart:

Bekende cryptosite

Binance is één van de meest spraakmakende partijen uit de crypto-industrie. De exchange van frontman CZ heeft de afgelopen jaren in snel tempo een breed scala aan producten uitgerold.

Binance is een semi-gereguleerde exchange, en opereert op licentieniveau in een beperkt aantal landen zoals Singapore.

Met de reguliere handel in cryptomunten, een aanbod van IEO’s, lending programma’s, leverage trading en verschillende fiat-gateways breidt het haar imperium al geruime tijd uit.

Nu kijken ze dus ook naar marktvorser CoinMarketCap. Voor de gemiddelde cryptoliefhebber is dit een bekende plek. CoinMarketCap is de populairste cryptosite voor het tracken van de prijzen en markten van alle cryptomunten. De website is in 2013 opgericht door de anonieme Brandon Chez, afkomstig uit Delaware in de Verenigde Staten.

Ze hebben informatie over meer dan 5.000 cryptocurrencies en 20.000 markten op hun site. Van handelsvolumes, spotprijzen en handelsparen tot de dominantie van beurzen in de algehele markt.

Het trok volgens SimilarWeb de afgelopen zes maanden 207 miljoen bezoekers. Dat is meer dan het handelsplatform van Binance. Zij hadden het afgelopen half jaar 114 miljoen bezoekers. Het bezoekersverkeer van CoinMarketCap is daarnaast ook maar liefst 80% hoger dan dat van Binance.

Bevestigd: Binance neemt CoinMarketCap over voor 'ruim $300 miljoen'

Grootste overname ooit

Naar verwachting wordt de deal over de overname deze week officieel aangekondigd. Als dit gedaan is, hebben we direct te maken met de grootste overname in de crypto industrie ooit.

Binance is al langere tijd bezig met verschillende acquisities. De cryptobeurs kochten alleen vorig jaar al (minimaal) negen bedrijven op. Een aantal hiervan werden er slechts in het openbaar aangekondigd.

Bekende namen zijn de Trust Wallet, blockchain data startup DappReview, de Indiase cryptocurrency exchange WazirX en het derivatenplatform JEX.

De grootste overname in de markt is tot nu te die van Poloniex van $400 miljoen door Circle. Verder is Bitstamp door de in België gevestigde investeringsmaatschappij NXMH opgekocht voor ongeveer $400 miljoen. Daarnaast heeft Coinbase al eens $120 miljoen voor Earn.com afgetikt.

Nóg een deal

Voorwaarden met betrekking tot de deal blijven onduidelijk. The Block heeft contact opgenomen met zowel Binance als CoinMarketCap voor opmerkingen, maar beide partijen houden vooralsnog de kaken stijf op elkaar.

Eerder dit jaar zei CEO Changpeng “CZ” Zhao al wel dat er twee overnames aan zaten te komen waar hij “erg enthousiast” over was. “Deze zijn groot en zullen een aanzienlijke impact hebben”, zei CZ destijds. De deal met CoinMarketCap lijkt een van die twee deals te zijn.

De voornaamste reden van de overname is naar verwachting het bereik dat CoinMarketCap heeft.

Bevestigd: Binance neemt CoinMarketCap over voor 'ruim $300 miljoen'

Hoe kijk jij aan tegen het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat en discussieer mee!