Bitcoin.com komt met exchange, Roger Ver stapt op als CEO

Bitcoin.com heeft bekend gemaakt dat er binenkort een cryptobeurs gaat komen. Deze beurs heet exchange.bitcoin.com en zal over een klein maandje worden geopend. Verder in dit artikel kijken we naar de nieuwe CEO van het bedrijf. Roger Ver heeft namelijk de biezen gepakt.

Bitcoin.com

Deze exchange is een toevoeging aan het assortiment van bitcoin.com. Het bedrijf heeft onder andere ook al een cryptocasino en een wallet ontwikkeld. Maar let op: Bitcoin.com promoot de fork van de originele bitcoin. Net als de twitterhandle @bitcoin toebehoort aan het bedrijf dat BCH promoot, is bitcoin.com niet dé bitcoinwebsite. Hiervoor moet je bij bitcoin.org zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Terug naar bitcoin.com. Ondanks dat de voorkeur uit gaat naar BCH, ontwikkelen ze dus ook een exchange voor BTC.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Bitcoin.com in een statement”]Terwijl wij als bedrijf denken dat het netwerk van Bitcoin Cash wereldwijde adoptie zal ondervinden, denken we dat het ook belangrijk is om de vrije markt (en dus Bitcoin) te promoten[/penci_blockquote]

De exchange wordt begin september gelaunched en zal de grootste coins ondersteunen. Bitcoin, Ethereum, Litecoin en andere munten worden in 50 handelsparen aangeboden. Ook het Simple Ledger Protocol (SLP) wordt ondersteund. Dit is een protocol dat het mogelijk maakt om tokens óp de blockchain van Bitcoin Cash te gebruiken.

De voormalig CEO Roger Ver heeft het volgende te melden:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Roger Ver”]We staan aan de vooravond van iets heel gaafs met de SLP-tokens. Het is het begin van een wereld waarin we alles kunnen tokeniseren en, als mensen het potentieel inzien, bieden wij ze een plek om hun tokens te verhandelen.[/penci_blockquote]

Nieuwe CEO vervangt Roger Ver

Misschien denk je wel, Roger Ver als voormalig CEO? Sinds wanneer heeft hij afstand genomen van deze functie? Het antwoord: sinds vrij recent.

Lees ook onze 100 over Roger Ver.

Gisteren (2 augustus, red.) maakte het bedrijf in een blogpost bekend dat Stefan Rust de honneurs gaat waarnemen. Rust was onder andere het hoofd van het Mobile Ecosystem Forum en hij heeft gewerkt voor techgigant Siemens. Hij volgt Roger Ver op en zal als Chief Executing Officer (CEO) en zal de ontwikkelingen en adoptie van Bitcoin Cash voortzetten. De oud-CEO zal niet helemaal vertrekken. Het is vooralsnog niet duidelijk wat zijn rol zal worden.

Op Twitter ging men los op dit nieuws. Het wordt gezien dat Ver de boel heeft verkocht omdat hij onheil zag naderen: ‘“You split, we bankrupt you” is playing out in front of our eyes’. Dit soort negatieve reacties komen bij groepen cryptofanaten vandaan die het niet kunnen waarderen dat Ver Bitcoin Cash als dé Bitcoin profeteert.

Bron: Coindesk en Cointelegraph