Bitcoin populair als investering onder 29% van Chinese millennials

Bitcoin is populair onder Chinese investeerders. Het staat op de vierde plek in de lijst van Chinese beleggingen. Dit blijkt uit een rapport van Duxiaoman Financial, een speciale tak de zoekgigant Baidu, dat beleggingsdiensten aanbiedt.

Bitcoin in China

Het onderzoeksrapport gaat over 2019 en heeft de naam ‘National Investment and Financial Sentiment Index Report’. Een eerste conclusie is dat het sentiment in de financiële markt positief blijft. De meeste aandacht ging het afgelopen jaar uit naar aandelen, vastgoed en verzekeringen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opmerkelijk genoeg complimenteert de term ‘digital assets’ de top vier. Het gaat hierbij dus om Bitcoin en andere blockchain gerelateerde activa.

Het is opmerkelijk dat Chinese investeerders in 2019 de voorkeur aan activa zoals bitcoin geven, boven goud en openbare fondsen.

Bitcoin populair als investering onder 29% van Chinese millennials

In het rapport wordt het sentiment weergegeven in een curve. De interesse in digitale activa nam in oktober ineens enorm toe toen president Xi zich uit liet over blockchain.

Nu de internetgebruikers steeds jonger worden, heeft de “generatie na 1995” een relatief hoge bijdrage geleverd aan de index in verschillende beleggings- en financiële producten. Zijn zijn goed voor maar liefst 15 tot 29%.

Investeringen in digitale activa

Het grootste deel van deze mensen investeren in digitale activa (zoals dus bitcoin) en internet finance (fintech). Volgens het onderzoek gaat het om respectievelijk 29% en 27% van de jongeren met een voorkeur voor deze twee soorten investeringen.

De TGI (Target Group Index) van de verschillende indexen van beleggings- en financiële producten laat zien dat die in de groep die na 1995 is geboren (met de leeftijd van 18-24 jaar) ook de meest “fashionable” is op het gebied van investeringen en financieel beheer. Naast Internet financial management besteden ze ook de meeste aandacht aan digitale activa.

Mensen tussen 25 en 34 jaar, zoeken echter meer “stabiliteit” en besteden meer aandacht aan activa in de hoek van de verzekeringen.

De generatie uit de jaren ’80 en ’70 (met de leeftijd van 35-44) zijn de meest actieve beursspeculanten. Tot slot was het opmerkelijk dat Chinese vrouwen ten opzichte van mannen een grotere voorkeur geven aan financiële producten van banken, verzekeringen en publieke fondsen.

Bron: 8BTC