Nieuw voorstel FinCEN: registratie van Bitcoin aankopen boven $250

Het Amerikaanse Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) en de Federal Reserve hebben hun pijlen gericht op Bitcoin. In een nieuwe publicatie laten ze weten dat ze meer informatie willen verkrijgen over kleinere cryptotransacties dan ooit tevoren.

Betalingen van en naar Amerika

Gisteren (vrijdag, red.) kwamen de twee instanties naar buiten met een nieuw persbericht. Ze verklaren hierin dat ze de drempel voor internationale transacties willen verlagen tot $250.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Amerikaanse diensten willen de drempel van $3.000 die in 1995 is vastgesteld veranderen. Het komt er op neer dat er informatie moet worden bewaard over internationale transacties vanaf het schamele bedrag van $250. Dit betekent dat financiële instellingen klantinformatie moeten delen als de betaling én groter is dan $250 én het gaat om een niet-binnenlandse overboeking.

Doe je een betaling van $300 vanuit een Amerikaanse beurs naar China? Dan wordt daar nu een melding van gemaakt. Doe je vanuit Nederland een betaling $500 naar de VS toe? Dan zal ook deze geregistreerd komen te staan. En ja, het gaat daarbij (ook) om betalingen waarmee je Bitcoin wilt kopen.

Het komt er dus op neer dat de regelgeving van de FATF, ook wel bekend als de ‘Travel Rule’ van toepassing wordt op steeds lagere betalingen. Gezien het uit de hoge hoed komt van The Financial Crimes Enforcement Network, heeft dit alles te maken met het voorkomen van witwaspraktijken.

De informatie die financiële instellingen op grond van de Travel Rule moeten uitwisselen, is de naam en het adres van de verzender plus het bedrag en de datum van de betaling.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Under the current recordkeeping and travel rule regulations, financial institutions must collect, retain, and transmit certain information related to funds transfers and transmittals of funds over $3,000. The proposed rule lowers the applicable threshold from $3,000 to $250 for international transactions. The threshold for domestic transactions remains unchanged at $3,000.[/penci_blockquote]

Verder roepen ze ook op om de betekenis van ‘geld’ te verduidelijken, zodat de regelgeving ook van toepassing worden op internationale transacties met ‘virtuele valuta’. Het fungeert, zoals ze zelf zeggen, inmiddels wel als ruilmiddel, maar het is nog geen wettig betaalmiddel.

Bitcoin beurzen

Coinnounce meldt dat cryptobeurzen ook deze informatie moeten gaan melden. Koop je $500 aan Bitcoin bij de Amerikaanse beurs Kraken? Dan weet je nu zeker dat dit ergens genoteerd komt te staan.

Naast de persoonsgegevens die je als klant al afgeeft bij de Know Your Customer (KYC) processen, gaan nu ook de fiat stortingen en opnames in een groot register terecht komen.

Voorlopig blijft de update van de Travel Rule slechts een voorstel. FinCEN en de Fed nodigen alle betrokkenen uit om de komende 30 dagen commentaar te geven.

Het mandaat om klantinformatie te verzamelen staat lijnrecht op het “peer-to-peer elektronisch geld” dat Satoshi in de whitepaper schreef. Bitcoin geeft de mogelijkheid om uit het traditionele surveillance systeem te stappen. Deze opt-out kan je de financiële privacy teruggeven.

Er zijn talloze manieren om met Bitcoin betalingen jouw privacy te verbeteren. We hebben hier al eens een aantal tools voor op een rijtje gezet.

Lees meer over:
BitcoinBTCprivacy

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Cristiano Ronaldo betrokken bij rechtszaak om $1 miljard door samenwerking met Binance

Cristiano Ronaldo is betrokken geraakt bij een juridische kwestie. Een class-action rechtszaak van 1 miljard...

GFY elon musk Nieuws
Kan Elon Musk Crypto Wederom Boosten – Tirade Zorgt Voor Pump Nieuwe Crypto GFY Token, Kan Dit Meme Coin Crypto Hype Ontketenen?

Elon Musk heeft het wederom voor elkaar gekregen een hoofdrol te verdienen op het cryptotoneel,...

Nieuws
Wetgevers waarschuwen voor uitrollen digitale pond

Britse wetgevers roepen op tot voorzichtigheid bij de invoering van de digitale pond in de...

Nieuws
Bitcoin Update: Uitbraak en Nieuw hoogtepunt in 2023 met prijs van $39.000

Na weken van anticipatie en geduldig wachten is het eindelijk zover: Bitcoin heeft een opmerkelijke...

Uncategorized
‘Bitcoin president’ van El Salvador doet tijdelijk stap opzij om herkozen te kunnen worden

El Salvador's President Nayib Bukele, bekend om zijn steun aan Bitcoin als wettig betaalmiddel, heeft...

Lees meer