‘Bitcoin wordt niet onze primaire financiële database’, aldus Elon Musk

Volgens Elon Musk, de CEO van Tesla, wordt bitcoin (BTC) níet de financiële database van de toekomst.

Dat vertelde Musk in de Third Row Tesla Podcast, dat ook inging op het open-source betalingsprotocol. Hij vond het slim bedacht, maar heeft ernstige twijfels over het gebruik en de acceptatie ervan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en Elon Musk

Musk, oud-medeoprichter van Paypal, zei dat hij over ‘niet echt vóór of tegen Bitcoin‘ is. Wel gaf hij toe dat het whitepaper van Bitcoin, geschreven door Satoshi Nakamoto, ‘behoorlijk slim’ was.

Zijn kritiek op crypto en Bitcoin: het protocol is te gebruiken voor ‘juridisch twijfelachtige transacties’. Volgens Musk is dit ook de meest belangrijke hindernis voor verdere adoptie.

Alle verschillende landen behandelen digitale activa op een andere manier, maar ze zijn het met z’n allen over één ding eens. Transacties met cryptomunten vormen een bedreiging voor de economische stabiliteit, omdat ze buiten het bereik van toezichthouders en overheidsinstanties liggen.

Over het gebruik van crypto voor illegale transacties zegt de CEO van Tesla:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Dit maakt de cryptomensen boos, maar er zijn transacties die niet binnen de wet passen (…) en er zijn natuurlijk veel wetten in verschillende landen.
Cash is normaal gesproken legaal. Maar door het de zwarte markt op te sluizen en te gebruiken wordt het illegaal. Om illegale transacties te doen, moet legaal geld in dat circuit komen. En dat is waar crypto goed in is.”[/penci_blockquote]

Crypto en illegale transacties

De eerste use case van Bitcoin was de beruchte Silk Road marktplaats op het Dark Web. Dat hielp niet voor de brede acceptatie van de grootste cryptomunt. Op de zwarte markt is Bitcoin gebruikt voor allerlei illegale transacties, met name om drugs mee te kopen.

Oprichter Ross Ulbricht is in 2013 gearresteerd door de FBI en zit momenteel in een levenslange gevangenisstraf zonder de mogelijkheid van een voorwaardelijke vrijlating.

Volgens Musk blijft het nut van Bitcoin echter beperkt tot een klein aantal gevallen en is het onwaarschijnlijk dat het onze primaire financiële database wordt.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Elon Musk”]”Ik crypto als vervanging voor contant geld. Maar ik zie crypto niet als niet als de primaire database.”[/penci_blockquote]

BTC als geld

De opvattingen van Musk zijn overigens nog een stuk positiever dan de visie van Ray Dalio. De miljardair en belegger acht Bitcoin niet geschikt als ruilmiddel of waardeopslag.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Dalio”]”Geld heeft twee doelen: het is een ruilmiddel en een opslag van je vermogen. En Bitcoin is dat in beide gevallen niet.”[/penci_blockquote]

Ondanks deze opvattingen zijn er steeds meer mensen die in Bitcoin geloven als digitale valuta die de wereldeconomie beter gaat maken. Acceptatie vanuit de toezichthouders is nog erg ver, maar Bitcoin is niet te stoppen.

Het netwerkeffect wordt als maar groter en steeds meer mensen gaan (mede door Bitcoin) inzien dat het huidige financiële systeem kapot is.

Bron: Cryptovest

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCElon Musk