‘Bitcoin potentieel naar $1 miljoen door perfecte combinatie factoren’

Raoul Pal lijkt er geen genoeg van te kunnen krijgen: Bitcoin promoten. De investeerder en mede-oprichter van Real Vision deelt op Twitter een thread waarin hij vanuit een macro perspectief naar Bitcoin kijkt. Hij gebruikt daarbij zowel technische analyse (TA) als fundamentele analyse (FA).

Bitcoin TA

Raoul Pal is geen kleine jongen in de wereld van investeerders. Naast dat hij op Twitter bijna 200.000 volgers heeft, is hij gerespecteerd analist. Hij voorspelde als een van de weinigen de hypotheek bubbel in 2008 en baarde sindsdien veel opzien in de industrie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

En deze Pal is al geruime tijd bullish op Bitcoin. Zo ook nu weer. Hij noemt ten eerste namelijk dat de ‘Perfect Wegde’ is uitgebroken.

Als je de theorie achter deze wedge erbij pakt, is het potentiële (!) target een prijs van $40.000. Deze perfect wedge is niet alleen te zien op de lineaire grafiek, maar ook op de logaritmische schaal. En als je hier de theorie op los laat, komt het potentieel (!) met een dergelijke grafiek neer op een prijs van $1 miljoen per BTC.

Dat zijn geen misselijke getallen die deze toch wel ‘grote jongen in de markt’ noemt. Hij vervolgt zijn thread met regressie kanaal, waaruit blijkt dat de prijs volgens deze standaard deviatie (of afwijking) richting de $400.000 en wederom de $1 miljoen kan gaan.

Volgens Pal zorgt deze Key Indicator (verwijzend naar de Perfect Wedge) er voor dat de kans op ‘dramatisch hoge prijzen’ enorm is toegenomen. Hij vervolgt zijn tweet-storm met een fundamentele analyse.

Fundamentele analyse

Hij zegt daarover namelijk het volgende: “Voeg daaraan toe dat de centrale banken van de GEHELE werelden hun valuta’s zien instorten vergeleken met de machtige dollar (BRL, TRY, ARG, enz.). Of voeg eraan toe dat ze geld bijdrukken als een gek.”

Deze enorme geldontwaarding van het fiat geld zorgt er volgens de macro analist voor dat het ‘harde geld’ automatisch sterker wordt. Dit is voor hem een reden om te denken dat BTC de strijd gaat winnen.

De shill (als je dat zo mag noemen) gaat nog even door:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Dit is een van de beste set-ups in iedere activaklasse die ik ooit heb gezien … technische, fundamentele analyse, flow of funds en de ontwikkelingen. Allemaal. Op hetzelfde moment. [/penci_blockquote]

Hij is overigens wel reëel en duidelijk dat er een kans is dat hij het mis heeft. “Zelfs als een theorie voor 90% klopt, is er een kans dat het mis gaat.”

We hebben eerder John McAfee gehad die de $1 miljoen voorspelde en die het aan het verkeerde eind had. Echter is er een wezenlijk verschil tussen de manier hoe McAfee en Pal dit presenteren.

PlanB en S2Fx

Pal noemt ook het Stock-to-Flow model van PlanB. Dit model projecteert een Bitcoin prijs van $288.000 voor eind 2024. Quant Nick Emblow heeft recent een reactie geschreven op het S2FX model waarin verschillende fasen van Bitcoin beschreven zijn.

Hij sluit zijn blogpost af met de volgende conclusie:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Assuming the end of the phase market evaluation, this translates to an individual bitcoin price of between $83k and $1.48m (with a centre point of around 350k).[/penci_blockquote]

Leg dit naast het verhaal van Pal, en de wereld van TA en FA lijken bij elkaar te komen.

Maar vergeet niet: ieder model is fout, ze zijn enkel handig om te gebruiken. En uitingen van investeerders op Twitter zijn absoluut geen garantie voor succes.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat om mee te praten over het nieuws!