Bitcoin futures op nieuwe beurs na goedkeuring van waakhond CFTC

Bitnomial heeft gisteren goedkeuring gekregen van de US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) om een Bitcoin futures- en optiebeurs te lanceren. De exchange is afkomstig uit Chicago.

Bitcoin derivaten

Contracten op de beurs worden fysiek afgehandeld. Dat betekent dat klanten ook daadwerkelijk Bitcoin ontvangen zodra de termijn van het contract is verstreken. Het is heel gebruikelijk om dit in dollars te doen, maar naast Bakkt wil Bitnominal dus ook deze optie aanbieden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De laatste testen van de user-acceptance zal op 27 april starten. Deze term slaat op de laatste testfase die moet worden doorstaan voordat het platform klaar is om te gebruiken.

Vervolgens zal het aan de handelaren zijn om te laten zien hoe bereid ze zijn om voor Bitnominal te kiezen, vertelt Luke Hoersten aan Decrypt als CEO van Bitnomial.

De Bitcoin futures, mini Bitcoin futures en opties zullen beschikbaar zijn om te verhandelen zodra de futures curve zich stabiliseert. Zoals de naam ‘Bitnominal’ al aangeeft, is het mogelijk om met kleine fracties van de waarde van standaard futures te handelen. Dit zijn de zogenoemde mini Bitcoin futures. Producten worden verhandeld met een margin van minimaal 37%.

Als je niet bekend bent met Bitcoin derivaten, wees dan niet getreurd. We hebben een speciale Bitcoin 101 Derivaten pagina geschreven waarin we alle details hebben uitgelegd.

Contract specificaties

Volgens een productpagina gaat het om kwartaal contracten met een grootte van 1 Bitcoin (ongeveer $7.000 met huidige prijzen). De Deci Bitcoin-contracten vertegenwoordigen de waarde van 1/10 bitcoin en dit zijn ook kwartaalcontracten.

Bitcoin derivaten bestaan al wel langer in de Verenigde Staten. Sinds december 2017 (ironisch genoeg nagenoeg ten tijde van de ATH van BTC), kwamen CME en Cboe beide met cash-settled Bitcoin futures. In maart 2019 gooide Cboe de handoek in de ring.

Sindsdien heeft de CME Group het marktaandeel naar zich getrokken en hebben zij het grootste marktaandeel wat handelsvolume betreft. Sinds september vorig jaar meldde Bakkt zich ook op het strijdtoneel.

Bakkt begon ook met fysiek geleverde contracten, maar al snel gingen zij ook overstag met cash-settled contracten. Maar Bitnomial gelooft dat hun aanpak anders zal zijn, vertelt Hoersten aan Decrypt.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Hoewel er in de VS een paar pogingen zijn gedaan om in cashsettled futures te realiseren, is er in de VS maar één poging gedaan om fysiek geleverde futures op Bitcoin te realiseren. Maar er zijn veel verschillende beslissingen en nuances om een ​​succesvol product te bouwen, vooral met cryptogerelateerde producten.”[/penci_blockquote]

Bitnominal

Bitnomial is eind 2014 opgericht. Twee jaar later diende het een aanvraag in bij de CFTC om een ​​beurs te starten. Destijds was het nog onder de noemen ‘designated contract market for deliverable digital asset derivatives’. Het heeft vier jaar geduurd om die goedkeuring te krijgen.

Hoersten’s droom is om Bitcoin te democratiseren, maar hij wil het anders aanpakken dan CME en Cboe.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”In plaats van te proberen Bitcoin in te passen in het oude financiële systeem door het eruit te laten zien als een traditioneel financieel product, omarmen we de unieke voordelen die digitale activa. We zijn niet van plan een vierkante pin in een rond gat te steken.”[/penci_blockquote]

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat mee!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCfutures

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

  Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

  volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
  De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

  De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

  Nieuws
  Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

  BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

  Nieuws
  Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt

  Een nieuwe mijlpaal voor Tether's USDT. De stablecoin heeft een historische marktkapitalisatie van $100 miljard...

  Dogecoin en meme coins Nieuws
  DOGE Pumpt 70%, Gaat Dogecoin Nog Stijgen Deze Meme Crypto Rally?

  Ben je te laat om in te stappen bij Dogecoin? De populaire meme token steeg...

  Lees meer