Deze miljardair en Wall Street investeerder heeft nu ook beetje Bitcoin

De grote jongens weten Bitcoin (BTC) te vinden. Waar bijvoorbeeld Raoul Pal al langer om is en ook Paul Tudor Jones de cryptomunt niet meer kan negeren, mogen we er weer een grote naam aan toevoegen. Het gaat om Wall Street veteraan Stanley Druckenmiller.

Wall Street wakker?

Gisteren maakte de Wall Street-investeerder bekend dat hij long is op Bitcoin. Hoewel het voor de doorsnee Bitcoiner misschien een onbekende naam is, is Druckenmiller een man met statuur.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In 2010 had hij $12 miljard onder beheer toen hij president was van Duquesne Capital. In de crisis van 2008 wist hij als een van de weinige investeerders wint te maken. Zijn vermogen wordt geschat op $4,4 miljard. Daarmee staat hij op de 167e plek in de Fortune 400, een lijst met de vierhonderd rijkste Amerikanen.

Gisteren sprak hij bij het Amerikaanse CNBC over Bitcoin. Hij krijgt de vraag over de activa die hij in zijn ‘dollar-decline basket’ heeft. Druckenmiller noemt als reactie dat hij de komende vijf à zes jaar veel inflatie verwacht.

Goud en Bitcoin

Hoewel hij goud zeker niet aan de kant zet (mede vanwege de track record van 5000 jaar), ziet hij dat Bitcoin als activaklasse een enorme aantrekkingskracht heeft. Druckenmiller ziet het als oppotmiddel voor zowel de milennials als voor het zogenoemde ‘West Coast Money’.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Als je kijkt naar de extreme maatregelen die de Fed heeft genomen en het feit dat ze de creatie van schuld aanmoedigen, denk ik dat het een grote kans is dat we inflatie krijgen in de komende vijf of zes jaar, te beginnen misschien over een jaar of twee. De economie komt door het vaccin weer op gang en er zit weer een stimulus aan te komen.”[/penci_blockquote]

Interessanter nog: “Ik heb veel meer goud dan Bitcoin, maar als goud werkt, dan gaat Bitcoin waarschijnlijk vele malen beter werken.”

Hij geeft niet aan om hoeveel Bitcoin het gaat en op welke manier hij het gekocht heeft. Gezien hij vertelt dat zijn blootstelling aan goud vele malen groter is dan die aan Bitcoin, zou je kunnen redeneren dat het om om minder dan 1% gaat.

Gevestigde orde

Raoul Pal zit al wat langer in de rabbithole en past qua naam wel in het rijtje van de Wall Street veteranen. Hij noemt dat dit soort uitspraken de obstakels voor hedge funds weg neemt om in Bitcoin te stappen. Druckenmiller is namelijk een zeer gerespecteerde naam in de markt van macro investeerders.

Antony Pompliano zet voor het gemak de grote namen nog eens op een rijtje: Paul Tudor Jones, Stanley Druckenmiller, Cathie Wood, Chamath Palihapitiya, Mike Novogratz, Abigail Johnson en Jack Dorsey: allemaal zijn ze in meer of mindere mate met Bitcoin bezig.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
BitcoinBTCWall Street

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin Update: Drie Intrigerende Scenario’s voor de Komende Handelsweek

De Bitcoin koers staat momenteel stevig te dringen tegen de weerstand rond $45.000. In deze...

Nieuws
Terra Luna Koers Daalt 10% Na Uitlevering Do Kwon Maar Analisten Voorspellen Nieuwe Crypto Rally Nav LUNC Burn – Gaat Luna Herstellen in 2023?

De cryptowereld staat nooit stil, en recente gebeurtenissen rondom Terra Luna en zijn oprichter Do...

Nieuws
‘Cryptohacker uit 2021 gebruikt Magic The Gathering om geld wit te wassen’

Volgens de pseudonieme blockchain speurder ZachXBT, heeft de hacker die in 2021 het DeFi-platform Uranium...

Nieuws
SOL Koers Registreert 633% YTD – Waarom Stijgt Solana Zo Hard En Kan Solana 100 Euro Worden Dit Jaar

De Solana koers is voor het eerst in bijna 2 jaar weer door het van...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: gesprekken over ETF, VanEck claimt ticker ‘HODL’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer