BlockFi investeert $328 miljoen in Bitcoin fonds van Grayscale

BlockFi heeft een belang gekocht in het Bitcoin Trust van Grayscale (GBTC). Dat is op te maken uit een aanvraag die is ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC).

Aandeel in Bitcoin Trust Grayscale

BlockFi is een geldschieter. Klanten storten hun Bitcoin bij deze derde partij en zij bieden daar rente voor terug. De rentes kunnen wel oplopen tot 8,6% per jaar. Een beetje zoals een bank dus, maar je weet niet wat er met jouw bitcoin gebeurt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De kredietverlener heeft volgens het document zo’n 5,07% van het Trust in handen. Dat vergt enige opheldering. Ze investeren daarmee niet in Grayscale als bedrijf, maar hebben aandelen van het trust in handen.

Met dit trust staan ze als het ware blootgesteld aan Bitcoin. Wie vermogen in een trust stopt, vertrouwt het toe aan een derde partij. In dit geval is dat dus Grayscale.

De aanvraag van BlockFi is op 26 oktober ondertekend. Het bedrijf heeft op 15 oktober in totaal 24,2 miljoen aandelen in het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) gekocht. Ieder aandeel vertegenwoordigt een waarde van 0,001 Bitcoin.

Dat betekent dat de aankoop van BlockFi neer komt op ruim 24.000 BTC. Tegen de huidige marktprijs is dat $328 miljoen.

De richtlijnen van SEC schrijven voor dat bedrijven een belang van meer dan 5% melden bij de toezichthouder. Dat is nu dus het geval. In totaal zit er $6,2 miljard in het Bitcoin fonds.

Kredietmarkt

Zac Prince, de CEO van BlockFi, reageert op het nieuws:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Onze significante aanwezigheid in de markt van zowel lending als investeringen van Bitcoin, zorgt er voor dat wij van waarde zijn voor onze klanten. We bieden zo een kartplaats voor liquide en illiquide GBTC aandelen.”[/penci_blockquote]

Het gemak van GBTC zit hem erin dat geïnteresseerden kunnen investeren in Bitcoin zonder de cryptomunt zelf te hoeven bewaren of hodlen. Het startte in 2013 en heeft inmiddels meer dan 467.000 BTC in handen voor allerlei verschillende klanten. Daarmee nemen ze ook de mogelijke problemen omtrent regelgeving weg bij de investeerder.

Three Arrows Capital kocht in juni van dit jaar een aandeel in Bitcoin Trust vergelijkbaar met dat van BlockFi. Zij kochten destijds 6,26% van de GBTC aandelen op. Met een investering van $259 miljoen kregen ze 21 miljoen aandelen in handen.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens gezellig langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCGrayscale