Analyse: Stijgt bitcoin (BTC) koers verder naar $12.500?

Bitcoin (BTC) update door AltcoinbaseBitcoin (BTC) heeft de voorgaande weken hele mooie sprongen voorwaarts gemaakt tot ruim boven $13.900. Afgelopen weekend en begin van deze week was er sprake van een correctie. De daling liep op tot 30% (uitgaande van de bitcoin prijs op BitMEX, red). Afgelopen nacht is de koers met 15% gestegen. Zit er meer in het vat?

Bitcoin (BTC) wekelijkse grafiek

Als we verder kijken naar de wekelijkse grafiek, dan is er sprake van een forse afwijzing bij $13.900. Dat is geen verrassende beweging. Als we uitzoomen dan zien we op de 6.18 lijn van fibonnaci een afwijzing. Zie de onderstaande grafiek (klik voor een vergroting).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Analyse: Stijgt bitcoin (BTC) koers verder naar $12.500?

Het is een logisch gevolg dat bitcoin na een een parabolische beweging omhoog, een correctie krijgt. Er is een plausibele kans dat dit voorlopig ook de correctie ís. Maar daarvoor zoomen we in op de dagelijkse grafiek.

Bitcoin (BTC) dagelijkse grafiek

Kijkend naar de dagelijkse grafiek, is er vanaf $10.800 weer sprake van een forse stijging richting $11.500.

Op derivatenbeurs BitMEX was het laagste punt van de koers $9.667. Sindsdien kent de koers een absolute stijging van bijna $2.000. Dat bevestigt dat de bullmarkt nog steeds een feit is. De ‘bulls’ winnen het glansrijk van de ‘bears’.

We zagen vanaf $9.678 weer het volume flink oplopen, en die trend lijkt zich door te zetten. Ik verwacht dat we vandaag boven de $11.000 gaan sluiten op de ‘daily’. Dat maakt de weg vrij voor een stijging richting $12.500, in onze ogen.

Die horde moet eerst overwonnen worden, voordat we mogen denken aan een koers van $14.000. Ook is het belangrijk om boven de weekly closing lijn te blijven.

Zie de onderstaande grafiek (klik voor een vergroting).

Analyse: Stijgt bitcoin (BTC) koers verder naar $12.500?

4 uursgrafiek

Verder kijkend op de 4 uurs grafiek, zien we een plotselinge opwaartse beweging van Bitcoin. Veel kopers zijn actief. We zien $9.678 als een tijdelijk bodem voor nu en dat de weg voor de bulls vrij is om de $12.500 te gaan testen.

Bitcoin handelt nu boven de vier belangrijke Ema’s en kan daar support vinden. Ik ben weliswaar als trader bullish op dit moment, maar dat betekent niet dat ik handel met een bullish of bearish bias.

We beoordelen de grafiek en op basis daarvan bepaal je de actie. Door te handelen met een bias, ga je geld verliezen.

Zie de onderstaande grafiek (klik voor een vergroting).

Analyse: Stijgt bitcoin (BTC) koers verder naar $12.500?

Conclusie

Bitcoin heeft zich afgelopen afgelopen nacht Nederlandse tijd goed hersteld. De markt doet wat ie wilt, maar we zien voorlopig een bodem bij $9.678 en zien genoeg ‘bullish’ signalen op dit moment. Het testen van de $12.500 is een zeer plausibel scenario.

Kopers zijn actief, het volume is relatief hoog en de correctie ligt achter onze rug. Veel seinen staan op (licht) groen nu.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...