Bitcoin (BTC) herstelt boven $11.500, maar voorzichtigheid blijft geboden

Bitcoin update door Elroy Ryon (Het Crypto Huis) - Bitcoin (BTC) is deze ochtend hersteld boven de $11.000 en klimt zelfs even boven de $12.000. Is het herstel robuust? De support bij $10.300 moet standhouden om een verdere vrije val te voorkomen, oordeelt analist en trader Elroy Ryon van het Crypto Huis. Lees hier zijn analyse.

Bitcoin (BTC) dagoverzicht

Op het dagoverzicht is te zien dat de dagelijkse candlestick erg bearish heeft afgesloten. Maar het is op zich vrij normaal na een FOMO rally dat dat koers zich hevig corrigeert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook kunnen wij in de chart hieronder zien dat bitcoin keurig zijn support had gevonden op de trendlijn, wat ligt op het prijsniveau van $10.300. Bitcoin is ook nog boven zijn EMA-21(D), dus voor zover hoeven wij ons geen zorgen te maken.

Ook zien wij op het moment van schrijven een stevige bounce. In 12 uur tijd heeft bitcoin zich met maar liefst $1.500 kunnen herstellen: van $10.300 naar $11.800, wat voor mij een sterk signaal is.

Echter op de Stoch RSI hebben wij op het dagelijkse tijdframe zojuist een bearish cross gemaakt. Het is wel iets waar wij rekening mee dienen te houden. Was dit al het einde van de wave 5, of krijgen wij te maken met een extended wave 5?

Bitcoin (BTC) herstelt boven $11.500, maar voorzichtigheid blijft geboden

4-uur overzicht

Op het 4 uur overzicht kunnen wij waarnemen dat bitcoin zich flink weet te herpakken. Ook zit BTC inmiddels weer boven de 21-EMA(4H). Wanneer bitcoin de 4 uur candlestick hierboven weet te sluiten rond het prijsniveau van $11.650, dan is het voor mij een teken voor verdere bullish prijsbewegingen.

Bitcoin (BTC) herstelt boven $11.500, maar voorzichtigheid blijft geboden

30-min overzicht

Op het 30 minuten tijdframe kunnen wij 2 patronen waarnemen. Wij kunnen de inverse Head & Shoulder waarnemen en de welbekende falling wedge. De target van de inverse head & shoulder is rond het prijsniveau van $12.800 en de target van de falling wedge is rond het prijsniveau van $13.150.

Tussen deze twee zones zien wij dat daar het 0.786 fibonnaci level ligt rond het prijsniveau van $13.078. Wij kunnen in deze zone, dus een enige bounce verwachten.

Bitcoin (BTC) herstelt boven $11.500, maar voorzichtigheid blijft geboden

Ik zie volgende support - en resistance levels:

Support levels

Resistance levels

Conclusie

Op dit moment zien we weer enig herstel. De vraag is alleen houdt het herstel zich staande?

Zolang Bitcoin zich boven het prijsniveau van $10.300 weet te houden, is er voor mij nog geen reden voor trendswitch of een verdere correctie. Wanneer wij onder het prijsniveau van $10.300 weten te vallen, kunnen wij misschien wel weer de $8.000 zone gaan opzoeken.

Ben je benieuwd hoe mijn verdere inzichten zijn over bitcoin? Bekijk dan deze onderstaande (live) video op YouTube.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...