Machtsstrijd Bitmain leidt tot splitsing productieproces Bitcoin miners

Machtsstrijd Bitmain leidt tot splitsing productieproces Bitcoin miners

Wie vandaag de dag het woord Bitmain noemt, voegt daar bijna automatisch een reeks van problemen aan toe. Het afgelopen jaar is namelijk allerminst gunstig geweest voor de Bitcoin mining rig fabrikant. En nu lijkt er zelfs een splitsing van het bedrijf aanstaande.

Bitmain

Oorzaak van deze potentiële splitsing is de ruzie tussen de twee oprichters. De interne machtsstrijd heeft er toe geleid dat Jihan Wu en Micree Zhan Ketuan loodrecht tegenover elkaar zijn komen te staan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Micree, de techneut van de twee, werd door kompaan Wu uit het bedrijf verdreven. Ondanks dat hij 60% van de aandelen in handen had, bedacht Wu een slimme truc om Micree toch af te kunnen zetten.

Het had te maken met de structuur hoe het bedrijf is opgezet. Er is zijn namelijk drie corporates: Cayman, Hong Kong en Beijing. Door een bijzondere juridische structuur van Beijing co kon hij aanpassingen doorvoeren waardoor Micree buiten spel kwam te staan.

Sindsdien is er veel gebeurd bij Bitmain. Van niet goed werkende Bitcoin mining rigs, reorganisaties en ontslagen (waar Micree dan weer volledig op tegen was) tot overdreven en onterecht hoge verkoopprijzen.

Het marktaandeel van het Chinese bedrijf is ook aanzienlijk gedaald. Met name MicroBT, fabrikant van de de Whatsminers, maakte een enorme groei door met de verkoop van meer dan 600.000 van de nieuwste units.

Productie Bitcoin miners

Nu blijkt dat Wu op 16 juli een nieuw bedrijf in Shenzhen (China) heeft geregistreerd onder de naam Beijing Guiyan Dalu. Volgens CoinDesk wil Wu de nieuwe faciliteit gebruiken om een ​​afzonderlijke supply chain en productieproces op te zetten.

Met deze aparte divisie wil hij een deel van de bestellingen aan Antminers kunnen afhandelen. Het zou dit hebben gedaan als reactie op de terugkeer van Micree bij de oude fabriek in Shenzhen. Hij maakte namelijk zijn comeback in het bedrijf nadat de autoriteiten hem gelijk gaven. Zodoende heeft hij weer zeggenschap over Beijing Bitmain Technology.

In een interne brief aan het personeel van Bitmain beweerde Wu dat hij was teruggekeerd om het bedrijf te redden van de ondergang. De oorzaak was volgens de topman een tekort aan vermogen, waar Micree dan weer de oorzaak van zou zijn.

Wu voegde eraan toe dat hij is begonnen met het bouwen van zijn alternatieve supply chain als vervanging van de bestaande fabriek in Shenzhen, die is overgenomen door Zhan.

Aan de andere kant stopte Zhan alle leveringen en bestellingen die door het bedrijf van Jihan Wu zijn beheerd en geregeld. De situatie is dus nog lang niet opgelost. Het is ook nog maar de vraag of Bitmain in deze situatie überhaupt een rol kan blijven spelen in de enorm competitieve mining industrie.

Bron: Cryptopolitan

Lees meer over:
Bitcoin BTC mining miner Bitmain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties