Bitcoin miner Riot koopt voor $1,35 miljoen aan nieuwe apparatuur

Bitcoin miner Riot koopt voor $1,35 miljoen aan nieuwe apparatuur

Bitcoin miner Riot Blockchain maakte eergisteren bekend dat het nog eens 1.000 nieuwe S17-Pro Antminers gaat kopen. Hiermee wil het de mining faciliteiten in Oklahoma City verbeteren, nadat het begin deze maand al 3.000 units aanschafte.

Bitcoin miner

De nieuwste generatie ASIC miner van van hardware fabrikant Bitmain gebruikt maar 50% van de energie vergeleken met de S9 Antminers die Riot momenteel in gebruik heeft. ASIC staat voor Application-Specific Integrated Circuit, een chip die speciaal bedoeld is voor het minen van Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf verwacht dat de nieuwe miners 440% van de rekenkracht van de S9's zullen genereren terwijl ze slechts 220% van de stroom verbruiken.

Riot heeft in het derde kwartaal van 2019 meer dan 1.820 Bitcoins (BTC) gemined. Hier pakten ze een brutowinstmarge van 14% op (exclusief afschrijvingen). Het bedrijf hoopt deze cijfers te verhogen wanneer zijn nieuwe aankopen in het eerste kwartaal van 2020 gaan worden ingezet.

Apparatuur

Riot kan dan 248 petahashes per seconde verwerken met de totale apparatuur. Dit kost 12 megawatt voor alle 4000 rigs bij elkaar. De mining machines kunnen 248 keer 10 tot de macht 15 berekeningen per seconde doen.

Naar verluidt betaalde Riot ongeveer $1,35 miljoen dollar voor deze extra 1000 Antminers. Dat komt neer op ongeveer $1.350 per unit. De verkoopprijs in de webshop van Bitmain is $1401 per product. Hier zit overigens geen lokale omzetbelasting bij in.

Bitmain kwam vorige week met enkele maatregelen en strategieën om klanten aan zich te kunnen binden. Ze willen onvoorziene kosten weghalen bij de klanten.

Het bedrijf zal de risico’s op zich willen nemen die in relatie staan met de cashflow, de volatiliteit van de BTC prijs van bitcoin en de elektriciteitskosten.

In april dit jaar kondigde Riot Blockchain aan dat ze tegen het einde van het tweede kwartaal van 2019 een gereguleerde cryptobeurs in de Verenigde Staten te willen lanceren. Tot op heden is daar echter nog niets van gekomen.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin BTC miner

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties