Bitcoin (BTC) mining firma VBit haalt $1,1 miljoen aan vers kapitaal op

Bitcoin (BTC) mining firma VBit DC heeft $1,1 miljoen aan vers kapitaal opgehaald. Durfkapitalist Golden Age neemt het voortouw in deze financieringsronde.

Bitcoin mining farm in Canada

Met het geld gaat VBit een nieuwe mining farm bouwen in de provincie Alberta in Canada met een capaciteit van 200 Megawattpiek (MWp).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De ontwikkelaar wil hiermee miners een ‘hogere opbrengst bieden’ door middel van mining efficiëntie en goedkopere elektriciteit.

VBit DC is een bedrijfsonderdeel van VBit Technologies uit Philadelphia. Ze richten zich onder meer op particulieren die serverruimte kunnen huren om te minen. Naar eigen zeggen hebben ze 3.000 klanten. Door de komst van de nieuwe farm verwachten ze nieuwe klanten te kunnen aantrekken.

Bitcoin halving

De aanstaande bitcoin halving vindt hoogstwaarschijnlijk in de nacht van 11 mei op 12 mei plaats. De beloning voor miners halveert van 12,5 BTC naar 6,25 BTC.

Heb je nog vragen of wil je meepraten over deze uitgebreide uitleg over de halving? Kom ook eens gezellig langs in onze Telegram chat.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...