Bitcoin in het nieuws. De top 5 nieuwtjes van vandaag over BTC

In dit artikel hebben we vijf nieuwtjes over Bitcoin op een rijtje gezet. Onder andere de koers, de sat en de Nederlandse bitcoin whitepaper komen aan bod.

1. Bitcoin koers

Op moment van schrijven staat de prijs van Bitcoin gelijk aan $7.906. Dat is 3,5% lager dan op hetzelfde moment gisteren. Daarmee staat de prijs in de buurt van de low van begin juni 2019.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De dominantie van is 66,79% en het handelsvolume is $11 miljard. Dat is ruim het dubbele volume van ($5,4 miljard). doet het wat dat betreft een stukje beter. In het afgelopen etmaal is er voor bijna $13 miljard aan deze stablecoin verhandeld.

2. Verdeling Bitcoins

Heb jij wel eens over de verdeling van al de Bitcoins nagedacht? Wellicht weet je dat bitcoinbedenker Satoshi Nakamoto flink wat muntjes in bezit heeft. Maar er is meer.

Richard Heart laat op twitter zien dat cryptobeurzen meer dan 5% van de supply in bezit hebben. Het gaat hier om cold wallets, waarin de fondsen van alle traders op een hoop gegooid zijn. Het percentage ligt volgens Heart nog eens stuk hoger.

Onthou: Not your keys, not your bitcoin!

Ook cryptobeurs Mount Gox mocht zich ooit een grote speler noemen. Zij waren verantwoordelijk voor 1% van de supply. We weten allemaal het verhaal: de cryptobeurs is faillliet vanwege een hack. Op 28 oktober moet er een uitspraak komen over deze zaak. Alle gedupeerden hebben dan eindelijk meer duidelijkheid over hun muntjes.

Eerder deze maand kon je lezen over de gigantische scam en ponzi van PlusToken van in totaal $3 miljard. De oplichters zijn opgepakt, maar de verloren BTC zijn nog niet teruggevonden. Dit ging maar liefst over 1% van de totale supply.

3. Hodlen van BTC

Het is een bekend dilemma: moet je Bitcoin hodlen of moet je het traden om nóg meer sats te verzamelen? Dan Tapiero komt met een antwoord.

Als je op januari 2013 Bitcoin had gekocht voor $13, maar je door te handelen de 10 beste dagen van het jaar miste (en je dit de afgelopen vijf jaar telkens weer zou overkomen), dan zou een enorm potentieel gemist hebben.

Met de kennis van nu is het makkelijk praten. Bitcoin komt nu eenmaal van een lage prijs af, en door te hodlen heb je deze winst automatisch te pakken. Bovenstaande tweet geeft echter wel aan hoe belangrijk enkele sats kunnen worden als je Bitcoin enkele jaren vast houdt.

4. Satoshi’s (sats)

Het sparen van deze sats is een steeds groter fenomeen aan het worden. Veel meer mensen zien de sat als de eenheid van de valuta van de toekomst. Als Bitcoin enorm in waarde gaat stijgen, lijkt de sat een perfecte uitdrukking voor geld.

De afgelopen jaren is een sat steeds meer waard geworden. In onderstaande tweet is dat goed te zien. Inmiddels krijg je voor een sat 125 dollarcent.

5. Deel drie Bitcoin whitepaper

De Cryptonauten hebben inmiddels het derde deel van de Nederlandse Bitcoin Whitepaper gepubliceerd. In dit deel staat de anatomie van een transactie centraal. Wat is een bitcoin precies en hoe ziet een transactie eruit?

De twee eerdere delen gingen voornamelijk over de introductie en basisprincipes van het decentrale netwerk. Mocht je nog mensen moeten overtuigen van het nut en de werking van Bitcoin, spread the word!

  By Arend Hubach

  Arend is al jaren een autoriteit in de bitcoin space en heeft kennis van zaken in onderwerpen die variëren van technische ontwikkelingen, de adoptie van bitcoin als betaalmiddel in de hele wereld, nieuwe regulering en verwante onderwerpen.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

  Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

  volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
  De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

  De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

  Nieuws
  Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

  BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

  Nieuws
  Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt

  Een nieuwe mijlpaal voor Tether's USDT. De stablecoin heeft een historische marktkapitalisatie van $100 miljard...

  Dogecoin en meme coins Nieuws
  DOGE Pumpt 70%, Gaat Dogecoin Nog Stijgen Deze Meme Crypto Rally?

  Ben je te laat om in te stappen bij Dogecoin? De populaire meme token steeg...

  Lees meer