BITCOIN (BTC) PRIJS DOOR MAGISCHE $10.000 GRENS!

Breaking nieuws! Bitcoin is door de psychologische grens van $10.000 geschoten. De laatste keer dat dit gebeurde was in oktober 2019. Heb jij de stoelriemen al vast, of ga je uit van een correctie?

De koers op moment van schrijven ligt op $10.122 bij Bitstamp.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BITCOIN (BTC) PRIJS DOOR MAGISCHE $10.000 GRENS!

Bitcoin (BTC) door $10.000

De eerste keer dat Bitcoin de toen nog magische grens doorkruiste, was eind november 2017. In de befaamde bullmarkt tijdens de ICO-gekte bereikte de BTC voor het eerst in haar bestaan een getal met vijf cijfers.

Nog geen 18 dagen later bereikte Bitcoin haar huidige all-time high. Op 17 december 2017 was de prijs van Bitcoin ~$20.000.

Het moet raar lopen wil Bitcoin nu opnieuw binnen drie weken een nieuwe ATH maken. Echter is het doorbreken van deze grens een mooie mijlpaal.

Huisanalist John voorspelde vanochtend al dat er een verdere opmars aan zat te komen. Bitcoin vormde een bull-flag met het target op de $10.300. Inmiddels heeft deze voorspelling zich bijna voltrokken. Bekijk hier de video waarin de Bitcoin Consultant meer uitlegt over de koers.

Volgens analist Willy Woo is deze keer de toestroom van kapitaal ‘fundamenteel’.

Laat je cryptomunten beheerd beleggen door Yieldt!

Magische grens

Nadat Bitcoin de eerste keer door de ’10k-grens’ heen schoot, heeft het dit niveau meerdere keren aangetikt. 1 februari 2018 schoot het voor het eerst in haar leven door deze grens omlaag. De bearmarkt was toen al lang en breed ingezet.

Twee weken later, op 15 februari had BTC een korte opleving en kwam het kort boven de $10.000 uit. De bulls moesten er echter aan geloven en de koers daalde naar de $3.100.

BITCOIN (BTC) PRIJS DOOR MAGISCHE $10.000 GRENS!

Vorig jaar kwam er echter ineens een ommekeer. 21 juni 2019 was de magische grens ineens weer in zicht. Sinds dat moment passeerde Bitcoin de $10.000 meerdere keren terwijl het in de descending triangle zat.

Vandaag is het dus weer zo ver. Bitcoin heeft opnieuw de weg omhoog gevonden. De eerste keer lag de top op ~$20.000 en de vorige keer vlakte de koers af rond de ~$14.000. Waar gaan we nu de top zien?

Reacties

Als we naar het Stock-to-Flow model kijken kunnen we het komende jaar veel goeds verwachten. Op digitalik.net kun je de interactieve grafiek bekijken.

Even alle hosanna op een stokje, want als we naar deze grafiek kijken, zit Bitcoin op dit moment bóven de verwachtte prijs van het model.

In onderstaande afbeelding kun je zien dat de S/F prijs (gezien over gemiddeld 10 dagen) op dit moment $8.258 zijn.

BITCOIN (BTC) PRIJS DOOR MAGISCHE $10.000 GRENS!

Vanaf mei schiet de modelprijs omhoog. Dan vindt namelijk de halving plaats en dat is hét moment waarbij de flow door de helft gaat van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Hier kun je meer lezen over dit evenement.

[the_ad id=”52096″]

Twitter

Op Twitter is met gejuich gereageerd op de prijsstijging.

Enkele dagen hiervoor is er reikhalzend naar het moment uitgekeken.

De CME Futures bereikten eerder vandaag al de grens van $10.000. Om 14:25 berichtte Unfolded op Telegram al van dit heugelijke feit.

BITCOIN (BTC) PRIJS DOOR MAGISCHE $10.000 GRENS!

Er waren echter ook mensen die verwachtten dat Bitcoin direct weer terug zou zakken onder de grens (of dat het meerdere poging zou moeten ondernemen om de grens te doorbreken). Dat illustreerde zich met onderstaand gifje

Wat denk jij wat de koers nu gaat doen? Kom eens gezellig langs in onze Telegram chat en praat mee. Ruim 1700 Bitcoiners zijn je al voorgegaan!

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...