Bitcoin en privacy: dit is waarom je altijd een nieuw adres moet genereren

Wist jij dat je verschillende adressen kunt gebruiken voor elke Bitcoin transactie die je ontvangt? Het is een belangrijk en vaak onderschat aspect bij het gebruik van Bitcoin. Het is ook een belangrijke tool om op het internet anoniem te blijven.

Bitcoin betalingen

Het gebruik van hetzelfde Bitcoin adres voor iedere transacties klinkt heel mooi. Het is gemakkelijk om bij te houden en je kunt het doorgeven aan andere mensen wanneer ze jou geld willen sturen. Het is eigenlijk ook heel logisch en simpel om dat zo te doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar als je dit doet, ben je ook heel gemakkelijk te volgen. De blockchain is namelijk door iedereen in te zien. Er zijn speciale analysebedrijven die alle betalingen die op de blockchain komen in de gaten houden.

Een Bitcoin adres is een lange reeksen van alfanumerieke tekens. Dit zijn de letters van het alfabet en de getallen 0 tot 9. Dit is de bestemming voor iedere Bitcoin betaling die je wilt ontvangen.

Je hebt een private key nodig om jouw Bitcoin uit te geven. Dit kun je vergelijken met een wachtwoord of toegang om bij de cryptomunten die op de blockchain staan te komen.

Genereer nieuw adres

Maar je hoeft niet altijd hetzelfde adres te gebruiken voor iedere Bitcoin die je ontvangt.

Om een nieuw adres te maken, moet je een eigen Bitcoin node runnen of een non-custodial wallet hebben, zoals bijvoorbeeld Electrum. Custodial wallets beheren namens jouw adressen en sleutels.

Met non-custodial wallets is het makkelijk om nieuwe adressen in te stellen. Je klikt gewoon op een knop om een nieuw adres te genereren. Deze kun je vervolgens naar mensen toesturen, om zo Bitcoin te ontvangen. Eigenlijk super makkelijk dus.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Taylor Monahan, CEO van MyCrypto”]“Het creëren van een nieuw account op de blockchain kost maar weinig moeite. Het is veel makkelijker dan het openen van een nieuwe bankrekening of een account bij Facebook. Het gebruikt wiskunde (cryptografie), maar het vereist geen persoonlijke informatie zoals een telefoonnummer of fysiek postadres.”[/penci_blockquote]

Als je dit doet heb je twee voordelen te pakken. Ten eerste maakt dit het moeilijker voor blockchain-analysebedrijven om bij te houden hoe en waar jij jouw geld uitgeeft.

Ten tweede is een gebruikt adres iets gemakkelijker te hacken. Op dit moment zou het met de huidige computers nog miljoenen jaren duren om dit te kunnen doen. Maar als er een beveiligingslek zou worden gevonden in het huidige algoritme dat wordt gebruikt om Bitcoin adressen te beveiligen, dan wordt het stukken makkelijker om deze te hacken.

Privacy

Op Bitcointalk kun je in een discussie meer lezen over de mogelijke gevolgen van het hergebruiken van een adres.

Monahan wijst erop dat Bitcoin in feite transparanter is dan andere betaalmiddelen:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Ten slotte is het ook ook belangrijk om te benoemen dat, Bitcoin hoewel het op het eerste gezicht anoniem lijkt, veel makkelijker te traceren is dan veel andere soorten valuta, waaronder bijvoorbeeld contant geld.”[/penci_blockquote]

Ze voegt eraan toe: “De blockchain staat voor altijd openbaar en je hoeft maar één foutje te maken om open en bloot te worden ontmaskerd.”

Hoewel het klinkt alsof het onmogelijk is om onder de radar te blijven, is het toch minstens één iemand uitstekend gelukt. Satoshi Nakamoto, de uitvinder van onze Bitcoin heeft zich op een sublieme manier afstand gedaan van het project.

Bron: Decrypt

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCprivacy

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  “Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

  De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

  Bitcoin whales Nieuws
  Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

  Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal...

  Nieuws
  Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

  De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale...

  Nieuws
  Bitcoin koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Bitcoin blijft in 2024 doorknallen. De prijs per BTC staat voor het eerst in ruim...

  Lees meer