Bitcoin Lightning #11: Beetjes BTC weggeven met ’tip functies’

We zijn al een aardig eind op weg in de reis door het Lightning landschap. Gisteren heb je gratis satoshi’s kunnen claimen in jouw Bitcoin Lightning wallet. Vandaag kijken we in de Hup Lightning serie naar een toepassing van microbetalingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Weggeven Bitcoin als fooi

Een van de beste manieren om te laten zien hoe goedkoop en snel een Lightning betaling is, is door een tipping functie. Een van de bekendste platformen die dit faciliteert is Tippin.me.

Ze hebben een extensie gebouwd die je kunt koppelen aan bijvoorbeeld jouw Twitter account (en eigen node, via Joule). Vervolgens zorg je dat je een beetje balans op jouw account hebt staan en dan kun je dit uitdelen aan mensen die dit volgens jou verdienen.

Zie je een goede tweet? Doneer dan een aantal satoshi’s aan dit account. Je kunt ook een eigen ‘button’ maken.

Het opwaarderen van jouw account kan enorm snel en makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is het scannen van een QR code vanuit jouw Lightning wallet. Binnen een seconde heb jouw sats overgemaakt naar jouw account.

Vervolgens kun je microbetalingen doen naar mensen aan wie jij wat satoshi’s wilt schenken. Zie je een goede tweet? Dan kun je deze persoon een paar (honderd) sats sturen.

Het werkt heel eenvoudig en snel. Welkom in de wereld van decentraal en supersnel geld versturen!

Lxbot

Als je niet zo thuis bent op Twitter, kun je ook op Telegram gebruik maken van microbetalingen. Hiervoor is een bot gebouwd onder de naam lntxbot. Als je het stappenplan doorloopt kun je iemand tippen als hij of zij een (in jouw ogen) goede bijdrage levert in de chat.

Bitcoin Lightning #11: Beetjes BTC weggeven met 'tip functies'

Je kunt in een groepschat (waar dit bot is toegevoegd), tips sturen door op een bericht te reageren met /tip@lntxbot 1000.

Kom ook langs in onze speciale Lightning Telegram chat om het uit te proberen!

Reddit en Slack

Ook voor de Redditors onder ons is er een lntipbot. Deze is actief in een aantal subreddits, waaronder

In een reactie zet je dan gewoon !lntip en zo kun je het enige echte internetgeld rond sturen.

Voor de Slack gebruikers is er ook een variant: ln-tip-slack.

Ben je nieuw in de wereld van Bitcoin? We hebben een Telegram chat waar jij al jouw vragen kunt stellen.