Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers onder de $11.000 dippen?

Door Growing CapitalDe Bitcoin (BTC) koers heeft vandaag bijna 3% ingeleverd en noteert een koers van ~$11.400. Moeten we rekening houden met een verdere daling?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin heeft behoorlijk ingeleverd de afgelopen dagen. Het gaat om een daling van een voorlopige top van $12.500 naar $11.400 op moment van schrijven. Een verlies van ruim $1.000. De vraag is: gaan we nog verder corrigeren, of krijgen we een reactie omhoog op de support levels?

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek kijk ik nu naar levels net onder $11.000 om een mooie bounce omhoog te zien. We zitten redelijk aan de onderkant van de range, dus dit zou goed mogelijk kunnen zijn.

Wat opvalt is het compleet uitblijven van kopers voor bitcoin. Er is weinig prijs aan de kant van de bulls.

Ook zie je dat rond het gebroken level van $11.500 pas meer shorters de markt opzoeken. Op de weg omhoog zal er bij $11.500 een forse weerstand liggen. Zie voor het overzicht het onderstaande grafiek.

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers onder de $11.000 dippen?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek zie je duidelijk dat we in een specifieke range zitten. Je ziet ook dat de levels die ik gebruik ontzettend goed gerespecteerd worden. In het midden van een range trade je geen swings, maar pak je scalps.

Scalping is een zéér actieve daytrading strategie. Het boeken van kleine winstjes die zich opstapelen.

Als we aan de onderkant van de range komen is het voor mij, mits het koopvolume goed genoeg is, een mooie swing long. Met een long positie speculeer je op een hogere koers in de toekomst.

Maar het is afwachten, waar we nu dus naartoe gaan. We zien dat de zone $11.500 – $11.600 nu een serieuze resistance is.

Er zijn twee weekly levels die zich daar bevinden en de weekly Volume-weighted average price (vwap) die daar ook zit. Dat betekent dat de kopers serieus volume moeten maken om significante levels te houden én te breken!

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers onder de $11.000 dippen?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Voor de 4 uur geldt er niet heel veel anders. Ik heb levels ingetekend waarvan ik denk dat die belangrijk zijn en waar we eventueel een bounce kunnen krijgen. Het verliezen van $10.800 is niet goed voor een bullish vervolg, en zal dus in mijn ogen een vrij bearish scenario zijn.

Eigenlijk wil je nu dat er maximaal geshort wordt aan de onderkant van de range. Dan kun je deze shorts in de val laten lopen (“trappen”) en is er benzine voor BTC om verder omhoog te gaan.

Dit komt omdat men tegen liquidatie aanloopt en ze dus moeten sluiten. Als ze dan BTC willen kopen of longen, moeten ze dit dus hoger doen, wat de prijs nog verder opdrijft.

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers onder de $11.000 dippen?

Komen de kopers?

Bitcoin heeft fors ingeleverd, maar we komen nu aan de onderkant van de range. Waar wellicht veel shorters in gaan stappen.

Als het de bulls lukt deze te “trappen”, dan hebben we kans om naar boven te kijken, maar zolang kopers uitblijven is het naar aangegeven levels kijken.

Over Growing Capital

Bij het handelen in Bitcoin is het belangrijk om volume en orderdata in de gaten. Hoe weet je welk orderblock wél werkt en waar we vrij zeker doorheen gaan?

Hoe kun je zien als we in een range zitten waar we volume technisch worden opgevangen en waar we resistance gaan zien?

Growing Capital heeft hiervoor een het meest uitgebreide programma opgesteld om door te groeien van beginner naar een professionele trader.

Wil je meer weten over traden? Join dan ons Telegramchat van Growing Capital.