Bitcoin (BTC) update: Koers plots naar $6.400, maar signalen bearish

De Bitcoin (BTC) koers schoot maandagmiddag plots $500 omhoog naar $6.400. Is dit een voorbode naar meer moois? Growing Capital neemt de belangrijkste timeframes met je door.

Bitcoin (BTC) update

Nog geen 24 uur geleden sloot de afgelopen week onder een groot supportvlak, tussen $5.800 tot $6.000. Een groot van de markt dacht: ‘We gaan nu verder down’. Maar schijn bedriegt, want de cryptomunt is ruim 8% gestegen de afgelopen 24 uur.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is een walhalla voor handelaren, want de koersschommelingen zijn momenteel fors. Iedereen worstelt met de vraag of we de bodem al hebben gezien. Met andere woorden: gaan we eerst dippen? Laten we starten met de daggrafiek.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek zien we een prima groene candle die momenteel tussen $6.200 en $6.300 dollar schommelt. Wellicht last BTC even een adempauze in na al het geweld de afgelopen middag. Zo maakt de Federal Reserve, de centrale bank van de VS, bekend om ongelimiteerd geld te gaan bijdrukken.

Dit plotse stijging was niet te voorzien met technische of fundamentele analyse, maar het is nieuws waar de koers op heeft gereageerd. Als we de daggrafiek bekijken zien, we één supportlijn die bitcoin moet houden. Deze ligt tussen $5.600 en $5.650.

Bovendien ligt er een indirecte resistance tussen $6.950 en $7.000. Bitcoin moet proberen die weerstand te gaan breken, maar hoe kunnen de bulls dat voor elkaar krijgen?

Bitcoin (BTC) update: Koers plots naar $6.400, maar signalen bearish

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Een van de scenario’s is dat we eerst flink gaan stijgen en te maken krijgen met een dubbele top (“double top”). Om vervolgens hard te dalen. Hou bij bitcoin altijd rekening met plotse schommelingen in de koers.

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de 4 uurskaart zien we het kanaal waar bitcoin momenteel weer in is gevallen. We hebben een korte uptrend gehad, met de vorming van wellicht een head and shoulders patroon.

Mochten we omhoog gaan dan zie ik $7.000 als een serieuze mogelijkheid voor Bitcoin. Mocht hij daar geen support vinden, dan is een fikse daling het onherroepelijke gevolg.

Gezien het feit dat er op de dagelijkse RSI en grafiek nog steeds geen positieve divergentie is, moeten we eigenlijk wel naar beneden om een nieuwe low te zetten. Want daarmee zou een positieve divergentie een feit zijn.

Dit is immers tot nu toe altijd gebeurd na een fikse daling. Ik heb de trend base fibonacci extension tool gebruikt om de eventuele high van een volgende run op te meten, en die zou dus dicht tegen de $7.000 aan liggen.

Bitcoin (BTC) update: Koers plots naar $6.400, maar signalen bearish

Op dit moment is het sentiment in de markt niet uitgesproken Bullish of Bearish. Vooralsnog houdt de $6.000 gewoon stand en mogen we omhoog gaan kijken. Zodra de opwaartse richting niet inzet, dan gaan we mogelijk channel trendline testen en wellicht richting $5.000 (zie de bovenstaande grafiek, red.).

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

Op de 1 uursgrafiek zien we een mogelijk head and shoulders patroon. Deze neckline ligt op $5.840 en $5.900 afhankelijk waar we heb dan zouden raken.

We hebben vandaag dus de pump gezien en er is vooralsnog geen follow up. De plotse stijging is te verklaren: het was bedoeld om liquiditeit te creëren om zo grotere longposities uit te laten betalen of shorts in te kopen op de weg omhoog. Als deze head and shoulders uitpakt, zou het zomaar eens een hele mooie daling kunnen zijn, om meer BTC in te slaan voor de langere termijn.

Als support kunnen we kijken naar $5.100 – $4.600 voor de korte termijn. Vraag is als we hard gaan dalen of we dit wel gaan houden.

Bitcoin (BTC) update: Koers plots naar $6.400, maar signalen bearish

Meepraten over technische analyses en de prijsbewegingen van bitcoin? Join de Growing Capital telegramgroep.