Bitcoin (BTC) Update: Breken we door $9.500?

Door CryptoCurrencyNederland – De koers van bitcoin (BTC) staat momenteel rond de prijs van $8.855. De koers kwam de afgelopen dagen regelmatig boven de grens van $9.000 uit.

Op de korte termijn werden de stijgingen niet verder doorgetrokken. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke korte termijn scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin ziet er op de daggarfiek goed uit op de korte termijn. De laatste paar dagen koerst BTC tussen de $8.700 en $9.500. Dat is ook het gebied waar de prijs nu consolideert.

De eerste supportlevel zit rond de $8.000, op de 21EMA en de 100/200 SMA. Dit is momenteel een sterke support. De weerstand zit rond $9.500, goed te zien aan de bearish wick candle.

De koers staat er goed voor, op de lange termijn is het wel van belang dat de 50sma eerst bijtrekt. De Simple Moving Average (SMA) zijn voortschrijdende gemiddelden en zijn één van de belangrijkste instrumenten in de technische analyse.

Bitcoin (BTC) Update: Breken we door $9.500?

4-uur grafiek

Ook de 4-uur grafiek ziet er goed uit. Op zowel de korte als lange termijn ziet deze grafiek er goed uit. De 50, 100 en 200 sma staan er ook goed op. Een eventuele pull back richting $8.000 geeft ruimte om long te gaan.

Ondanks de zijwaartse bewegingen de afgelopen dagen zijn er verder weinig bearish signalen. De support op $8.600 is in dit tijdsframe van belang.

Mocht de koers de grens van $9.600 breken dan kunnen we echt verder omhoog kijken.

Bitcoin (BTC) Update: Breken we door $9.500?

Wat gaat bitcoin doen?

Het ziet er op de lange en korte termijn prima uit op de grafieken van bitcoin. Mocht er een pullback komen dan kan dat een interessant punt zijn om long te gaan.

De goede situatie is natuurlijk geen garantie voor een stijging.

Wil je meepraten over technische analyses en het handelen in bitcoin? Kom dan eens langs in het Telegramkanaal van CryptoCurrencyNederland.