Bitcoin (BTC) update: Gaat de koers dippen naar $7.400 vóór nieuwe bull run?

Door Zekar Salih van Big Bang Crypto – De koers van bitcoin (BTC) is de afgelopen dagen weinig veranderd met een prijs bij $8.600 op Bitstamp. Gaan we op de korte termijn eerst zakken, voordat we kunnen denken aan een hogere bodem?

Lees de technische analyse van het traderscollectief Big Bang Crypto, die belang hechten aan de historische koerscycli van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Sinds juni 2019 is bitcoin in de falling wedge gebleven en heeft enkele belangrijke support levels gebroken (turquoise lijn in onderstaande grafiek, red.).

De koers vond uiteindelijk een bodem bij $8.400, ook wel de ‘laatste wand’ (last wall) genoemd. Om daarna in een paar halen bijna bij $9.200 te geraken.

De 200 Simple Moving Average op de daggrafiek hield een verdere uitbraak naar boven tegen. De SMA200 is namelijk een belangrijke indicator en deze ligt bijna bij niveau $9.000.

Bovendien zagen we een relatief grote afwijzing, waarna een plotse daling volgde tot $8.480.

Een andere reden voor de afwijzing is de weerstand van de Rising Wedge die we in ons vorige technische analyse benoemden. Bitcoin kon het niet breken en bevindt zich nu onder de ondersteuningslijn van deze formatie.

Wat staat er op de korte termijn te gebeuren?

Bitcoin (BTC) update: Gaat de koers dippen naar $7.400 vóór nieuwe bull run?

Neerwaartse uitbraak?

We vertelden onze volgers dat er 60% kans is op een neerwaartse uitbraak (daling). Als dat gebeurt, dan is een daling naar $8.000 niet ongewoon. Ook is de $9.200 tot $10.000 zone weer gevuld met veel weerstandsgebieden.

In de bovenstaande grafiek hebben we deze gemarkeerd met een donkerblauwe box met een oranje lijn, die hem in tweeën snijdt. Er zijn echt wel een kudde bulls nodig om deze door deze box te breken.

Gezien de prijsactie sinds 2017 is de eerste doelstelling om boven de $9.100 tot $9.500 zone (onderste deel van de doos) te geraken. Om vervolgens door te stoten boven de $9.560 – $10.000 zone.

We voorzien dat die tweede akte zich niet zo snel gaat voltrekken, omdat $10.000 een belangrijk psychologisch niveau is. Hoewel het huidige beeld er erg bullish uitziet, moeten we in gedachten houden dat we zijn afgewezen door de 200MA die nu aan het afnemen is.

De 20MA die ons tot nu toe heeft ondersteund, is echter onderweg. Daarom zal de prijs – in onze ogen – de komende dagen onder grote druk komen te staan.

De vraag is nu of Bitcoin in staat is om naar boven te breken of is dit allemaal slechts één grote bulltrap is? Dat kan tot een lagere bodem leiden.

Four Wave Theory (4WT): historisch perspectief

Naast onze technische analyse gebruiken we de Four Wave Theory (4WT), waarmee we de belangrijkste historische koerspatronen van de afgelopen elf jaar herkennen.

Bitcoin (BTC) update: Gaat de koers dippen naar $7.400 vóór nieuwe bull run?

Rising Wedge uit 2015

In ons vorige artikel hebben we het gehad over de Rising Wedge-formatie, die ook plaatsvond in 2015 nadat de weerstand van het grote falling wedge was verbroken.

Op dat moment was Bitcoin ook niet in staat om zich boven de Rising Wedge te bewegen en testte eerdere weerstandszones opnieuw om te zien of ze toen steun hadden.

Maar als je dieper kijkt, zie je dat het slechts één specifieke zone was die een grote rol speelde in de vorige bearmarkt (gele doos en roze lijn in onderstaande grafiek, red).

Hetzelfde gedrag is ook zichtbaar in 2012 (én in 2010), toen Bitcoin de laatste grote weerstand opnieuw testte na het doorbreken van de grote falling wedge.

Bitcoin (BTC) update: Gaat de koers dippen naar $7.400 vóór nieuwe bull run?

Volgens ons ligt de laatste belangrijke zone voor de huidige bearish golf die in 2019 begon, tussen $7.400 en $7.700.

Bitcoin (BTC) update: Gaat de koers dippen naar $7.400 vóór nieuwe bull run?

‘$8.000 eerste doelwit’

Ook erg belangrijk is een retest van de vorige weerstandslijn van het grote falling wedge. Dat gebeurde de afgelopen tien jaar altijd vóórdat de eerste golf van een nieuwe bullmarkt begon.

Voor de huidige golf betekent dit dat de $8000-zone een zeer waarschijnlijk doelwit is voor het eerste deel van de daling. De higher high, waar we allemaal op wachten, zal dicht bij de witte stijgende lijn liggen, die we in ons vorige artikel noemden.

Het verbindt de laatste twee dieptepunten en in de laatste tien jaar vormden we altijd zo’n ondersteuningslijn, nadat we de bodem hadden bereikt.

Houd in gedachten dat het Chinese Nieuwjaar op 25 januari is. In de afgelopen vijf jaar veroorzaakte dit evenement éérst een (lichte) daling en daarna een stijging (20% – 40%).

Concluderend, voor de korte termijn zijn de tekenen meer bearish en dus denken we dat het waarschijnlijker is om een ​​hoger dieptepunt te behalen tussen $7.400 – $7.700 en vervolgens enkele dagen te consolideren.

Big Bang Crypto

Big Bang Crypto (voorheen: Crypto League) is een zeer ervaren traderscollectief uit Nederland/Duitsland die sinds 2011 actief is. Ze delen hun analyses onder meer op Youtube en Discord.

Meepraten? Kom gezellig langs op in onze Telegram-groep

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...