Bitcoin (BTC) Update: gaat koers belangrijke support bij $9.100 houden?

Bitcoin (BTC) Update: gaat koers belangrijke support bij $9.100 houden?

De afgelopen weken is de volatiliteit fors afgenomen en dat resulteerde in een verschuiving van de aandacht van Bitcoin (BTC) richting andere cryptovaluta.

Nu de volatiliteit op Bitcoin weer toeneemt is het belangrijk dat we daar aandacht aan besteden! Lees de Update van Crypto Coin Talk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek hikken we momenteel tegen weerstand aan. Deze ligt op de $10.060. De vorige weekly candle is bearish gesloten en laat zien dat de verkopers de overhand hebben op dit moment. Maar er is in onze ogen nog geen nood aan de man.

We zijn namelijk nog steeds aan het consolideren onder de weerstand van $10.060. Op de weekly is het zaak dat we deze weerstand breken, voordat we verder kunnen stijgen richting de $11.512.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Als we op de daggrafiek kijken zien we dat we nog altijd bullish zijn. De prijs beweegt namelijk nog binnen de range, boven de 100 MA/200 Moving Average én de major support op $7.990-$7.728.

Zolang we dit level behouden op de daggrafiek blijven we bullish op bitcoin.

Daarnaast zien we op de daily ook dat we support hebben gehad van het equilibrium (midden) van de range en de 0.618-0.705 fibonacci retracement levels.

Dit is een cruciaal punt om te behouden op de chart, anders is op korte termijn een beweging richting de $8.500 zeer waarschijnlijk.

Bitcoin (BTC) Update: gaat koers belangrijke support bij $9.100 houden?

'$9.100 behouden als support'

Als we verder inzoomen naar de 4-uursgrafiek zien we dat we een bounce omhoog hebben gemaakt. Dit gebeurde na de zogenaamde ‘stop-hunt’ (groene zone).

Op dit moment hebben we weerstand op $9.559 (range high), 0.618-0.705 fibonacci retracement levels en de 100 Moving Average.

Al deze factoren maken duidelijk dat Bitcoin hier weerstand ondervindt. De kans op een afwijzing is dan ook groot.

Als we een afwijzing van dit level gaan zien dan zal de prijs hoogstwaarschijnlijk richting $9.370 bewegen of uiterlijk richting $9.100.

Het is belangrijk om support op $9.100 te behouden om op korte termijn bullish te blijven.

Bitcoin (BTC) Update: gaat koers belangrijke support bij $9.100 houden?

'Daling in de maak'

Mocht je “short term” een positie in Bitcoin overwegen, kijk dan uit naar een short. Het lijkt er op dat Bitcoin de kant van de bears op wilt. Dit is enkel voor de korte termijn.

Op de lange termijn behouden we nog de belangrijke zones en ziet het er rooskleurig uit!

CryptoCoinTalk

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten?

Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Klik dan op de link om ons Telegram kanaal te joinen of bezoek onze Twitter-pagina.

Lees meer over:
Bitcoin BTC TA Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties