Bitcoin (BTC) uit Twitter hack grotendeels verplaatst, bevestigt Chainalysis

Tijdens de grootschalige Twitter hack hebben de cybercriminelen ruim 13 Bitcoin (BTC) gestolen. Het gaat in totaal om circa 127.000 dollar, oftewel ruim 111.000 euro.

Waar is deze Bitcoin naartoe? Volgens onderzoeksfirma Chainalysis, die software heeft ontwikkeld om de bitcoin blockchain af te speuren, is deze BTC al ‘op de vlucht’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ironisch: in een uitgebreid Twitter-draadje gaat Chainalysis in op de hack en de bitcoin adressen. Tot nu toe is er géén BTC naar beurzen verstuurd om uit te cashen, aldus de firma.

Twitter hack: waar is de Bitcoin heen?

Het bedrijf, die ook software levert aan Europol, heeft 4 aparte bitcoin adressen in de gaten die naar verluidt gebruikt worden door de hackers.

In het onderstaande plaatje heeft Chainalysis de 3 bitcoin adressen in kaart trachten te brengen. Die leiden naar 1 wallet. Chainalysis zegt in ‘gesprek te zijn klanten’ om meer informatie te verkrijgen over deze wallet.

Met klanten bedoeld de firma: exchanges en walletaanbieders.

Bitcoin (BTC) uit Twitter hack grotendeels verplaatst, bevestigt Chainalysis

Enkele andere bevindingen die in het draadje staan:

Maar ook Chainalysis zelf heeft last van de hack, zo laat mede-oprichter Jonathan Levin weten. Zo kunnen ze niet de volledige Bitcoin adressen twitteren.

bronnen: Coindesk / Chainalysis

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...