‘Bitcoin bewijst zich als vluchthaven’, aldus CEO Binance Amerika

Bitcoin (BTC) bewijst zich eens te meer als vluchthaven voor investeerders, aldus Catherine Coley, ceo van Binance US in een gesprek met nieuwszender CNBC.

De prijs van de cryptomunt neemt in 2020 opnieuw een hoge vlucht. Coley: “In politiek onzekere tijden kun je vertrouwen op bitcoin als vluchthaven, een asset waar je zelf altijd toegang toe hebt’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) als vluchthaven

De bitcoin koers is in 2020 twee keer door de $10.000 grens gegaan en handelt momenteel voor circa $9.600 bij Bitstamp.

De bodem lag op 18 december 2019 bij $6.540 en de prijs is sindsdien naar $10.457 op 13 februari 2020. Momenteel is er een correctie gaande sinds deze voorlopige top.

‘Bitcoin bewijst zich als vluchthaven’, aldus CEO Binance Amerika

Bitcoin prijs afgelopen kwartaal (bron: Coinpaprika)

De prijs is logischerwijs het resultaat van vraag en aanbod en de vraag naar bitcoin nam de afgelopen maanden fors toe. Onder meer in dit artikel zijn een zestal redenen genoemd waarom de bitcoin prijs nog kon stijgen.

Een van de argumenten die terugkeert in de discussie, is bitcoin als store-of-value. Een vluchthaven in politiek-economische tijden. Zodra de VS met een drone-aanval de hoogste generaal in rang van Iran dodelijk uitschakelt.

Of het om het oprukkende Coronavirus dat een groot deel van het economische verkeer in China heeft lamgelegd. Dat heeft onder meer gevolgen voor westerse fabrikanten zoals Apple, omdat leveranties vertraging oplopen.

Een asset die niet direct gelinkt is aan de financiële markten (net zoals goud) en waar je zélf toegang toe hebt zonder derde partij.

Regulering

Voor de (Chinese) investeerder is het zaak om zijn kapitaal veilig te stellen in economisch onzekere tijden om devaluatie van zijn geld te voorkomen. Een van de opties naast edelmetalen is bitcoin.

Dat vindt dus ook Catherine Coley, een voormalige manager bij Ripple, maar sinds begin 2019 de scepter zwaait bij Binance US.

Zij wijst in het interview een aantal redenen aan waarom de prijs (opnieuw) een vlucht maakte door de $10.000. Dat overheidsinstanties de industrie rondom bitcoin willen reguleren, ziet zij als een pré.

Allereerst is investeringsfonds Grayscale door de Securities and Exchange Commission (SEC) erkend als “reporting company”.

Het is daarmee het eerste ‘cryptobedrijf’ die deze status heeft. In de praktijk komt het erop neer: alle kwartaal – en jaarrapportages worden gedeeld met de beurswaakhond.

Grayscale Bitcoin Trust is één van de meest populaire manieren in de VS om exposure te hebben met bitcoin, zonder bitcoin zelf te bezitten. De waarde van het aandeel in het fonds is een afgeleide van de (ontwikkeling) van de bitcoin prijs.

Ten tweede vindt Coley het standpunt van SEC-commissaris Hester “Crypto Mom” Peirce bemoedigend. Die pleitte onlangs voor een “proeftuin van drie jaar voor digitale assetbedrijven” met goedkeuring van de beurswaakhond om de industrie wat rust te gunnen.

Bitcoin halvening en futures

Bovendien ziet zij meer interesse door de aankomende bitcoin halvening en het groeiend aantal bitcoin beleggingsproducten op de markt. Dat heeft geleid tot een record aan ‘open interest’, oftewel openstaande futures contracten van handelaren.

Onder meer bij de Chicago Mercantile Exchange bereikt de ‘open interest’ nieuwe hoogten.

‘Bitcoin bewijst zich als vluchthaven’, aldus CEO Binance Amerika

Dat betekent dat handelaren over een langere termijn speculeren op een (hogere) koers van bitcoin. Een van de drijvers achter dit gedrag is de aankomende bitcoin halvening. Een deel van de markt gelooft namelijk niet dat dit ‘vierjaarlijkse event’ is ingeprijsd.

Historisch gezien gaat de prijs omhoog omdat het aanbod van nieuwe bitcoins afneemt (bij een gelijkblijvende of stijgende vraag, red.). Door op prijspunt A een future te openen en deze op prijspunt B te laten verlopen, hopen speculanten op winst.

De bitcoin halvening zal ergens in mei plaatsvinden, afhankelijk van een groot aantal factoren zoals de computerkracht van het bitcoin netwerk.

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Goedemorgen Bicoin: voorspelling van $125.000 per BTC in 2025

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Blackrock crypto etf Nieuws
Willy Woo: ‘Bitcoin minimaal op $125.000 in 2025

De populaire on-chain analist Willy Woo zegt dat bitcoin minimaal richting de 125.000 dollar gaat...

Nieuws
Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

Nieuws
Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

Lees meer