Bitcoin in de spaarpot: al 43% van alle BTC al twee jaar niet verplaatst

Bitcoin in de spaarpot: al 43% van alle BTC al twee jaar niet verplaatst

In de Bitcoin community is de term hodl geen onbekend woord. Of dit nu slaat op het feit dat jouw posities in Bitcoin aanhoudt of dat 'hold on for dear life' betekent, het komt op één ding neer: het bewaren van jouw BTC.

Volgens nieuwe on-chain analyses doen steeds meer crypto investeerders dit. Bijna de helft van het totale circulating supply is in bijna twee jaar niet is verplaatst.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hodl

De term hodl is afkomstig van het online forum Bitcointalk. In 2013 gebruikte iemand per ongeluk hodl in plaats van hold. Sindsdien is het een hele bekende term geworden.

Het sluit ook aan bij een ander narratief: Bitcoin is a savings technology. Analyse laat zien dat men Bitcoin dus echt apart weg zet en het ziet als een spaarrekening.

Data van Glassnode laat zien dat, hoewel Bitcoin twee jaar in een relatieve bearmarkt heeft gezeten, steeds meer investeerders een positieve vervolg zien voor de cryptomunt.

Bitcoin stacken

Uit de gegevens blijkt dat bijna de helft van het totale circulerende aantal BTC al minstens twee jaar niet is verplaatst. De circulating supply van Bitcoin is op dit moment 18.349.112. Van deze ruim 18 miljoen BTC is al 42,83% twee jaar niet verstuurd.

Dat komt neer op bijna 8 miljoen BTC. En dit aantal is het afgelopen jaar met maar liefst 10% gestegen.

In praktijk kan het getal nog hoger liggen omdat je natuurlijk jouw eigen BTC kunt versturen naar een nieuwe of andere (hardware) wallet van jouzelf. Maar gezien dit gewoon als een on-chain activiteit wordt uitgelezen, is dit door glassnode niet te onderscheiden.

Vergeet ook niet dat in dit getal de BTC van Satoshi Nakamoto zitten. Ook de BTC van iedereen die zijn private keys kwijt is geraakt, hoort bij deze groep.

Met een toenemende groep hodlers, een afnemende circulating supply en een steeds lager wordende flow van nieuwe BTC in de markt, lijkt het erop dat BTC steeds gewilder gaat worden. Deze theorie sluit aan bij het S2F model van PlanB. Gisteren publiceerde de Nederlander een vervolg op dit eerste razend populaire model: voor 2024 gaat de prijs van Bitcoin volgens het model naar $288.000.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en discussieer mee!

Lees meer over:
Bitcoin BTC hodl on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties