Cash App wil functionaliteiten rondom aankoop Bitcoin (BTC) uitbreiden

Cash App, een product van Square, is bezig om haar diensten rondom bitcoin uit te breiden. Ze zijn momenteel namelijk op zoek naar een productmanager voor deze klus.

Bitcoin kopen

Square is het financiële technologiebedrijf dat onder leiding staat van Jack Dorsey, de oprichter van Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sinds november 2017 kunnen de gebruikers van de mogelijkheid gebruik maken om bitcoin te kopen en verkopen. Toch is de functie vrij simpel in vergelijking het aanbod van cryptobedrijven zoals Coinbase.

Binnenkort gaat er echter het een en ander veranderen. Er is namelijk een vacature geplaatst die een aantal dingen verklapt. Square zoekt mensen die bepaalde nieuwe features kunnen toevoegen aan de app, zoals “auto-investing” en peer-to-peer “BTC-geschenken”.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Functieomschrijving”]”Je zult met jouw investeringstool bezig gaan en volledig verantwoordelijk zijn voor het laten groeien van de adoptie op elke manier die jou goed lijkt. Hierbij horen de growth tactics, nieuwe functionaliteit (bijv. Limietorders, automatisch beleggen) of het bouwen van geheel nieuwe functies zoals BTC gifting (P2P)”[/penci_blockquote]

Op LinkedIn is meer te lezen over de omschrijving van de functie. Je gaat samenwerken met teams die zich bezig houden met ‘Operations, Marketing, Legal, Compliance, Support en Product’.

Cash en de aankoop van BTC

Het aandeel van van Square in de verkoop van Bitcoin is in 2019 gestaag gegroeid. Square boekte een record van $148 miljoen aan verkoop van Bitcoin in het afgelopen kwartaal. Voor dit derde kwartaal van 2019 was het een stijging van ~ 20% ten opzichte van het kwartaal hiervoor.

Cash App wil functionaliteiten rondom aankoop Bitcoin (BTC) uitbreiden

Het was zelfs een stijging van meer dan 245% sinds het derde kwartaal van 2018. Het handelsvolume wordt door The Block ingeschat op ~14.300 BTC (genomen met de gemiddelde prijs van dat kwartaal).

In de brief van het derde kwartaal van het bedrijf kondigde het bedrijf de vernieuwde interface van Cash App aan om zowel Bitcoin als Cash Card nog makkelijker te kunnen gebruiken. Square merkte ook op dat de hoeveelheid kopers van bitcoin sinds de nieuwe lay-out van de app “ongeveer verdubbeld” is.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCcashSquare