Bitcoin ETF 90 procent kans van goedkeuring, bitcoin knalt door de 8.000 dollargrens

Bitcoin koerst flink hoger met een plus van 6 procent dik boven de psychologische grens van 8.000 dollar. Eerder op de dag wist de cryptovaluta al deze magische grens te doorbreken, maar de bitcoin viel binnen een half uur weer wat terug. Deze middag stoomt de munt flink hoger op een huidige prijs van 8.250 dollar per stuk. Daarbij is de totale marktwaarde weer voor het eerst boven de 300.000 dollar uitgekomen.

Ook de rest van de cryptomarkt staat weer geleidelijk in het groen, hoewel bitcoin’s dominantie groeiende is op een huidige 47 procent. Lang geleden dat bitcoin bijna de helft van de totale marktwaarde in handen had. Willen weten waar de koers naartoe lijkt te gaan gekeken naar technische analyse? Lees de column van Madelon Vos: 3 crypto’s die op uitbreken staan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin ETF

Voornaamste reden lijken de geruchten dat een eerste Exchange Traded Fund (ETF) op bitcoins het levenslicht kan gaan zien. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren is de vraag, maar de vraag blijkt groot gekeken naar de vele positieve commentaren op de website van de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse beurswaakhond. Daarbij is liefst 97 procent van het commentaar positief te noemen.

Volgens ICO Journal heeft de Bitcoin ETF een kans van liefst 90 procent om goedgekeurd te worden, waarbij een medewerker van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) aangaf:

“I would call it 90% at this point. The crypto markets have moderated and regulators have watched the lack of drama surrounding Bitcoin futures across several global exchanges…. In January we were justifiably concerned about a bubble and the harm a quickly approved product could attract speculators and create losses that led to significant lawsuits. Now, those factors seem to be mitigated significantly”

Ook een medewerker van de SEC denkt aan een positieve uitkomst, hoewel deze bron minder optimistisch en specifiek taalgebruik hanteerde. Daarbij werd september als maand genoemd van mogelijke goedkeuring.

16 augustus

De SEC zal uiteindelijk op 16 augustus beslissen (niet op 10 augustus zoals op vele websites gemeld wordt) of er een bitcoin ETF komt. Mocht dat het geval zijn zal dat zeker voor een positief sentiment zorgen, hoewel nu al sprake kan zijn van een voorsortering.

De Amerikaanse vermogensbeheerder VanEck en fintechbedrijf SolidX zijn van plan samen deze bitcoin ETF te lanceren. Het zal zich uitsluitend richten op geaccrediteerde investeerders, met een waarde van 25 bitcoin per ETF.

Bronnen: Crypto Disrupt, Global Coin Report

Foto: Flickr / Marco Verch

Inschrijven nieuwsbrief