Bitcoin handel met giftcards populair bij Paxful, $16,2 miljoen per week

Volgens een onderzoeksrapport van Arcane Research is bijna de helft van het handelsvolume van Paxful afkomstig van de handel tussen Bitcoin (BTC) en cadeaubonnen (of giftcards). Daarmee laat het digitale fiat betalingen als het ware buiten beschouwing.

Bitcoin bij Paxful

Paxful is een peer-to-peer marktplaats voor Bitcoin en andere cryptocurrency’s. Je kunt met ruilhandel aan deze cryptovaluta komen in ruil voor allerlei andere activa. Of het nu gaat om betalingen via een bank, cash geld, giftcards of goud of zelfs game-items. Paxful brengt als marktplaats voor Bitcoin de verkoper en koper bij elkaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uit het rapport blijkt dat het kopen van Bitcoin met cadeaubonnen de afgelopen jaar de meest populaire optie was. In juni was maar liefst 48% van volume afkomstig van deze giftcards.

Paxful verwerkt iedere week bijna $40 miljoen aan handel, wat betekent dat er elke week tot wel $20 miljoen aan BTC wordt ingewisseld voor cadeaubonnen. Arcane benadrukt dat het in de laatste week van juni ging om $16,2 miljoen.

Het is een manier om dure kosten van een Paypal betaling te voorkomen. Het is heel simpel om bij een lokale winkel met cash geld vouchers te kopen. Deze kun je dan vervolgens weer omruilen met iemand voor Bitcoin.

Een transactie via Paypal kost al snel enkele euro’s tot 3,4%, afhankelijk van de regio en de grootte van het bedrag. Overigens mag je in Nederland online geen aankopen meer doen met cadeaubonnen die meer waard zijn dan 50 euro. De NOS meldde in juli dat dit is om het witwassen van geld met deze anonieme prepaid creditcards tegen te gaan

Cadeaubonnen met korting

Arcane schrijft deze bijzondere statistiek toe aan de vraag naar overschrijvingen vanuit landen en gebieden met een slecht ontwikkelde financiële infrastructuur.

Toch vindt meer dan de helft van de handel via Paxful plaats in de Verenigde Staten. Arcane suggereert in haar rapporten dat een groot deel van het Noord-Amerikaanse volume van het platform bestaat uit arbeidsmigranten die geld naar hun families sturen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“De oplossing met cadeaukaarten is flexibel. Het stelt kopers in staat om indirect BTC te kopen met contant geld. De giftcards zijn eenvoudig aan te schaffen bij benzinestations. Deze cadeaubonnen verkopen ze vervolgens op Paxful voor BTC.”[/penci_blockquote]

Wat overigens opvallend is, is dat een deel van deze transacties onder de spotprijs plaats vindt. Het lijkt te wijzen op illegale activiteiten waarbij deze korting is ingeprijsd:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“De handel in cadeaukaarten wordt vaak gedaan met een flinke korting, soms tot wel 60 cent per dollar. Een voor de hand liggende vraag is daarom: wie is er bereid om 40% op de koop toe te nemen bij de aanschaf van Bitcoin? “[/penci_blockquote]

Sinds concurrent LocalBitcoins een jaar geleden KYC procedures introduceerde voor gebruikers met meer dan $1.000 aan jaarlijks handelsvolume, heeft Paxful aan populariteit gewonnen. In hetzelfde rapport toont Arcane Research de verschuiving van de klanten van de ‘Bitcoin marktplaats’.

Bitcoin handel met giftcards populair bij Paxful, $16,2 miljoen per week

Bitcoin handel met giftcards populair bij Paxful, $16,2 miljoen per week

Het platform moest begin september nog haar deuren sluiten in Venezuela. Regulering en druk vanuit de Verenigde Staten waren hier debet aan.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
BitcoinBTCpaxful

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
“Bitcoin explodeert naar $500.000 deze cyclus”, aldus Bloomberg

De korte opmars van bitcoin (BTC) voorbij $42.000 kan het begin markeren van een opkomende...

Nieuws
Waarom Stijgen Luna Classic En LUNA? Kunnen Veelbelovende Crypto Momentum Vasthouden 70% Pump – Gaat LUNA Herstellen Voor 2024?

De stijging van Bitcoin en Ethereum zorgt voor enthousiasme onder investeerders. De positieve groei die...

Dogecoin en meme coins Nieuws
Meme Crypto Trend Maakt Comeback Op Vooravond 10e Jubileum Dogecoin – Wordt DOGE, SHIB, PEPE of Elon Musk’s Nieuwe Crypto Meme De Voorloper?

Meme coins staan bekend als alternatieve cryptomunten met weinig of geen utility en veel volatiliteit....

Nieuws
“Bitcoin zit al in een bullmarkt”

De populaire pseudonieme analist Credible Crypto gelooft dat bitcoin (op dit moment) weleens in een...

Bitcoin ETF Nieuws
BlackRock dient een aanvraag in voor geupdate Bitcoin ETF

BlackRock heeft een geupdate aanvraag ingediend voor een Bitcoin ETF genaamd 'iShares Bitcoin Trust', waarmee...

Lees meer