Bitcoin is $800 miljard waard, net iets meer dan Tesla

1536 totale weergaven
bitcoin digitale goud

De waarde van alle bitcoin bij elkaar is momenteel een krappe $800 miljard. Dit is de spotprijs van $40.000 vermenigvuldigd met de 19,6 miljoen coins die in omloop zijn. Hoe staat bitcoin ervoor als we het vergelijken met andere activaklassen?

Ten eerste de grondstoffen. De waarde van al het goud in de wereld is naar schatting $13.600 miljard. De koers van bitcoin zou dus nog x17 moeten gaan om goud in te halen als waardevolste activa van de wereld. Dat zou betekenen dat de prijs naar $680.000 moet schieten.

Zilver is $1288 miljard waard. Dat is voor bitcoin beter haalbaar, en bitcoin is ooit al meer waard geweest dan al het zilver.

Qua bedrijven staan Apple en Microsoft aan de leiding met respectievelijk 3,01 en 2,9 biljoen. Of: $3000 miljard en $2900 miljard. Wil bitcoin waardevoller zijn dan deze techbedrijven, dan moet de koers nog een krappe vier keer over de kop gaan. De koers staat dan rond de $150.000 per coin.

Waar staat bitcoin vandaag de dag dan wél? Nou.. de marktkapitalisatie van de grootste cryptovaluta is net iets meer dan die van de Tesla-aandelen. En net iets minder dan Berkshire Hathaway. Bitcoin laat ook bedrijven zoals Visa, Mastercard en Tencent achter zich.

Meer  details kun je vinden op de website companiesmarketcap.com.

Lees meer over:
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd