Bitcoin miners Canaan en Northern Data gaan nauwer samenwerken

Bitcoin mining bedrijven Canaan en het Northern Data gaan nauwer samenwerken, zo maken de firma’s bekend in een persbericht.

De samenwerking richt zich op blockchaintechnologie en kunstmatige intelligentie, maar ook op het ‘opschalen’ van datacenters om onder meer BTC te minen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin miners

Northern Data is een fusiebedrijf van het Duitse bedrijf Northern Bitcoin AG en het Amerikaanse Whinstone US, een datacenterboer.

Volgens CEO NG Zhang van Canaan heeft de samenwerking technologische en geografische voordelen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We werken al samen op het gebied van research en development. Zo ondersteunen de datacenters van Northern Data ons R&D center in de VS. We willen samenwerken op het gebied van productontwikkeling, kunstmatige intelligentie en computerkracht’.[/penci_blockquote]

Het is nog onduidelijk welke impact de samenwerking heeft op de bitcoin mining industrie. Canaan heeft vooral naam gemaakt als fabrikant van ASIC chips.

Naar eigen zeggen heeft de firma ruim 150 miljoen ASIC’s geproduceerd tussen 2017 en 2019. Een ASIC miner heeft – in dit geval – als enige doel om bitcoin te minen. Het is daarmee een uitdager van marktleider Bitmain. Er heerst een hevige (prijs) concurrentie in mining land.

Met de aanstaande halvening in mei 2020 gaat de block reward van miners van 12,5 BTC naar 6,25 BTC per gevonden block. Het is de vraag welke impact dit event heeft op de winstgevendheid van mining bedrijven en daarmee de computerkracht van het bitcoin netwerk.

Aandeel Canaan

Canaan is de eerste Chinese fabrikant van chip – en AI-technologie die in de VS een beursgang doet. Onlangs schoot de koers van het Canaan aandeel met 82% omhoog op de Nasdaq beurs.

Juist de toenemende bitcoin prijs moedigt miners aan om nieuwe rigs te kopen en dan komen we onder meer terecht bij Bitmain, Canaan en MicroBT.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“De prijzen van de mining rigs verandert dynamisch op basis van prijsbewegingen van bitcoin. De bitcoin prijs die omhoog gaat, is een bullish signaal voor Canaan, aangezien hun apparatuur hierdoor duurder wordt.”[/penci_blockquote]

Coronavirus

Het Coronavirus in China heeft dermate impact dat de productie en levering van nieuwe mining rigs aan vertraging onderhevig is.

Omdat Canaan beursgenoteerd is vindt pas ná levering registratie van de omzet plaats. De vertraging gaan hoogstwaarschijnlijk leiden tot een dalende kwartaalomzet voor de firma. Maar dat kan beleggers dus een vertekend beeld geven.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCanaanmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...