Bitcoin scepticus Peter Schiff tegen Joe Rogan: bitcoin zal hard dalen

De befaamde Bitcoin scepticus Peter Schiff was voor de derde keer te horen in de podcast Joe Rogan Experience, van Joe Rogan. Hij maakte van deze gelegenheid gebruik om bitcoin, ’s werelds populairste gedecentraliseerde munt, wederom af te kraken.

Schiff meent dat bitcoin nog een lange weg naar beneden voor zich heeft, en voorziet prijzen van 1000 dollar of lager. In hetzelfde gesprek haalt hij uit naar een eerder debat tussen hem en de CEO van Shapeshift.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Peter Schiff bij de Joe Rogan Experience

De Joe Rogan Experience (JRE), nodigde bitcoinscepticus Peter Schiff nogmaals uit. Niet zo verwonderlijk; want elke keer als de mannen samen zijn, wordt de podcast goed beluisterd. Ondertussen hebben al meer dan twee miljoen mensen de gedachte van Peter Schiff, over de bubbel van bitcoin en andere cryptocurrency, beluisterd.

Hoewel bitcoin ook wel het nieuwe goud wordt genoemd legde Schiff uit waarom dat juist het argument is om bitcoin te verkopen; het betreft enkel digitaal goud. Schiff: “Het heeft vergelijkbare eigenschappen als goud, maar dat het is wiskundig niet fysiek, wat betekent dat het uiteindelijk geen echte bruikbare waarde kent.”

Debat met Shapeshift CEO Erik Voorhees

Over het eerdere debat met Shapeshift CEO Erik Voorhees: “Technisch gezien verloor ik het debat, maar ik denk dat het gemanipuleerd is”

Hij heeft het daarbij over het debat over bitcoin, georganiseerd door The Soho Forum, in New York City eerder deze maand. Hij verweet zijn verlies aan het grote pro-bitcoin publiek. Ook denkt hij dat er mensen verteld werd te liegen in een peiling aangaande ware gevoelens over crypto, waardoor zijn nederlaag verzekerd was. Voorhees kreeg een groter percentage van het publiek achter zich, waardoor hij het debat won.

De bubbel

Schiff noemt bitcoin al jaren een bubbel, en voorspelde wederom de dood van bitcoin en andere cryptocurrency. Hij denkt zelf dat een groot deel van de mensen in cryptocurrency voorbestemd is om financieel flink de boot in te gaan, ondanks de gestegen prijs tot ruim boven de zevenduizend dollar.

Rogan volgde met de vraag; “.. denk je dat de koers lager gaat?” Schiff bevestigde enthousiast, terwijl hij vervolgde “Het zal blijven dalen, tot 1000 dollar en lager. En dat zal nog voor heel veel problemen gaan zorgen”.

Een crash zal velen wakker schudden

Misschien wel het meest opvallende punt van Schiff was dat, wanneer bitcoin flink gaat dalen er veel mensen veel geld zullen verliezen, de overheid hard zal optreden. De angst is dat een dergelijke crash en de reacties die daaruit volgen door de overheid, het brede publiek zal bewijzen hoe vrije markten en het kapitalisme het best gediend zijn middels regulering.

Hij is van mening dat dit juist de “gebrekkige fiat-valuta’s” zal ondersteunen, het tegenovergestelde gekeken naar de reden waarom mensen in crypto’s geïnvesteerd zijn. Een horror-scenario voor de cryptofanaten, zo is Schiff van mening.

Bron: Bitcoin.com


  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  chainlink Nieuws
  Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

  Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

  Solana koers verwachting Data en Analyse
  Solana’s Koers Schiet Omhoog: Is Dit Pas Het Begin van SOL’s Opwaartse Reis?

  Op 1 maart bereikte de native token van solana, SOL, een 23-maanden hoogtepunt. Het zag...

  crypto kopen en bewaren Nieuws
  XRP, SOL, ADA Bullish In Supercycle: Welke Altcoin Gaat Exploderen

  De cryptomarkt beleeft een indrukwekkende comeback, aangevoerd door Bitcoin, dat de weg wijst met een...

  Plan B Bitcoin Data en Analyse
  Nederlandse Analist PlanB onthult: Bitcoin Bullmarkt Begint met Ongekende FOMO Golf – $100K in Zicht?

  Volgens PlanB, een Nederlandse analist en de maker van het stock-to-flow (S2F) model voor het...

  Lees meer