Bitcoin update: BTC rond $10.150, Waves en BAT te verhandelen op Kraken

In dit artikel pakken we de koers en voorspelling van Bitcoin erbij. Verder zien we stijging bij enkele altcoins en ook hebben we weer enkele interessante inzichten van cryptotwitter verzameld en voor je op een rijtje gezet.

Bitcoin (BTC)

Maar zoals altijd beginnen we met Bitcoin. Op moment van schrijven kost één BTC $10.150. Dat is 0,37% meer dan gisteren rond dezelfde tijd. De dominantie hangt nog steeds rond de 67,50%. Het is op de markt dus een relatief rustige dag gebleken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin update: BTC rond $10.150, Waves en BAT te verhandelen op Kraken

Altcoins

Bij de altoins zijn er twee tokens het vermelden waard. Waves en Basic Attention Token zijn namelijk sinds vandaag te verhandelen op Kraken. De listing zorgde voor een stijging van respectievelijk 6% en 13%. Beide munten worden in paren aangeboden tegenover USD, EURO, XBT en ETH.

Verder presteerden Ethereum Classis (+23%) en ICON (+33%) goed. Ook Enjin coin maakt een stijging door van ruim 11%. In dit mini-altseizoen zijn er nauwelijk munten die in waarde achteruit gaan. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer!

Cryptotwitter

Enkele dagen terug kon je op bitcoinmagazine al lezen dat de handle van het twitteraccount van bitcoin werd opgeschoond. Waar er doorgaans voornamelijk positief over Bitcoin Cash (en negatief over Bitcoin) werd gepraat, is dat sinds enkele dagen compleet anders. Vandaag werd er zelfs een tweet gedeeld waarin (provocerend) werd laten zien dat het account BCH-fanaat Roger Ver ontvolgt. Er is duidelijk iemand anders aan het roer gekomen.

Richeart Heart deelt een interessante statistiek over de adressen van bitcoin. Er zijn namelijk 1545 adressen die meer dan $10 miljoen bevatten. En er zijn 7 miljoen adressen die meer dan $100 aan waarde in BTC bewaren. Echter zegt hij er wel bij dat je ‘jouw coins’ niet in bezit hebt als je ze bij een exchange hebt staan. Dan worden ze namelijk bewaard in een hot en cold wallet. Verder maakt hij ook een opmerking over het aantal adressen een persoon gemiddeld (nodig) heeft:

Tot slot nog een tweet van Parabolic Retard. Zijn naam geeft het al een beetje aan: de parabolische groei van Bitcoin houdt hem nogal bezig. In een tweet laat hij de laatste de MACD indicator in combinatie met de koers van Bitcoin. De indicator kruist op dit moment naar negatief, net zoals dat in begin 2018 ook gebeurde. En iedereen kan invullen wat hier op volgde.. Een correctie van grofweg $20.000 naar $3.000.

(Tip: klik op de tweet om de chart in zijn geheel te kunnen bekijken)