Bitcoin voorraad Poloniex laat dalende trend zien: 25.000 BTC over

Bitcoin voorraad Poloniex laat dalende trend zien: 25.000 BTC over

De bitcoin (BTC) voorraad van Poloniex laat een fors dalende trend zien, zo blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Coin Metrics. Handelaren laten de roemruchte crypto exchange helemaal links liggen, zo concludeert Decrypt.

Bitcoin (BTC) voorraad Poloniex

De onderzoekers hebben de voorraad bitcoin gelokaliseerd die op de 'on-chain-wallet' van Poloniex staat. Vervolgens hebben ze de hoeveelheid geplot op een tijdslijn sinds 2018.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De hoeveelheid BTC die een beurs aanhoudt is op te vatten als een indicator van handelsactiviteit. Zodra de balans slinkt, is dat een signaal dat ook de handelsactiviteiten op de beurs afnemen.

In het geval van Poloniex is de bitcoin voorraad in twee jaar tijd gedaald van 75.000 BTC naar 25.000 BTC. Tegen de huidige koers is dat goed voor ruim $216 miljoen aan financiële reserves.

Begin 2018 lag de bitcoin prijs met $19.000 ook nog een stuk hoger in vergelijking met 24 maanden later.

Bitcoin voorraad Poloniex laat dalende trend zien: 25.000 BTC over

Circle

Het verval zette in nadat de vorige eigenaar Circle de beurs in februari 2018 kocht. Want kort daarna is het aantal bitcoin en ether (ETH) op haar wallets fors geslonken.

Het is bijvoorbeeld Circle niet gelukt om professionele instituties naar Poloniex te lokken, wat eind 2018 wél het plan was. Ook de integratie van stablecoin USDC van Circle met de beurs is niet tot wasdom gekomen.

Qua reserves en actieve gebruikers is de exchange teruggevallen naar het jaar 2016, toen crypto een vrijwel ondergronds fenomeen was.

Afname actieve gebruikers

Coin Metrics nam in haar analyse ook het aantal 'Websocket API' gebruikers mee, brokers, wallets of andere applicaties die via een API contact leggen met de beurs.

De onderzoekers vonden een sterke correlatie. Het aantal mensen dat gebruik maakt van de API is ook met een vergelijkbaar percentage (70%) gedaald. Het aantal actieve gebruikers op elk moment van de dag ligt op circa 4.000 gebruikers.

Op dit moment is Poloniex in handen van een investeringsmaatschappij uit Azië, waarvan sommigen vermoeden dat Justin Sun daar onderdeel van is. Sun ontkent in alle toonaarden.

Lees meer over:
Bitcoin BTC Poloniex

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties