5 zaken die nu belangrijk zijn in de wereld van bitcoin

5 zaken die nu belangrijk zijn in de wereld van bitcoin

Het is zaterdag en dus heeft het weekend zich al weer ingeluid. Een mooi moment om 5 zaken op een rijtje te zetten wat betreft Bitcoin. We hebben onder andere nieuws over de koers, de Nederlandse whitepaper en enkele interessante statistieken voor je verzameld.

Prijs Bitcoin

Op moment van schrijven is Bitcoin te verhandelen voor $10.110. Dat is 1% minder dan gisteren. In de afgelopen week is BTC 2,19% minder waard geworden. De munt zit op dit moment in een decending triangle en huisanalist Elroy Ryon nam gisteren verschillende scenario's met je door.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De dominantie van de moeder van de cryptomunten is 66,73%. Daarmee heeft het de afgelopen week wel enkele procenten ingeleverd, maar desondanks is BTC nog steeds by far de grootste cryptovaluta.

5 zaken die nu belangrijk zijn in de wereld van bitcoin

Launch Bakkt

Na dit weekend zal Bakkt live gaan voor haar institutionele beleggers. Op 23 september opent de exchange haar deuren voor BTC futures contracten. Deze launch is meerdere keren uitgesteld, maar desondanks zorgt dit nieuws voor veel optimisme in de markt.

Tom Lee ziet het als een injectie aan de reputatieschade die bitcoin heeft opgelopen. Het zal volgens het vertrouwen en de rust terugbrengen in de markt. John McAfee is het hier helemaal mee eens:

Bitcoin league

Messari komt met een leuke statistiek. Bitcoin is meer waard dan de grootste sportcompetities uit de Verenigde Staten. De marktkapitalisatie van BTC is ongeveer $183 miljard. Daarmee laat het alle sportleagues ver achter zich.

De NFL (American Football), NBA (basketbal) en de MLB (honkbal) doen allemaal onder voor de grootste cryptomunt. De ijshockeyleague, de NHL, is zelfs minder waard dan supercomputer ethereum.

Van scepticus naar fan

Jared Dillian is een invloedrijke finance schrijver en commentator uit de VS. Met een dagelijkse nieuwsbrief bereikt hij een flinke doelgroep. Dillian was altijd sceptisch over bitcoin, maar daar is verandering in gekomen. In een thread deelt hij zijn ervaring:

?s=19

Hij legt uit op welke manier hij met crypto in aanraking kwam. Het waren niet de principes of de technologie, wat hem in eerste instantie bezig hield. Het was de cult eromheen. Bitcoin Jesus, Coin Daddy en al dat soort ongein. En daarmee had het volgens hem alle voortekenen van een bubbel.

'Het was ook een idioot stukje risico management. De cryptowereld zit vol met mensen die zeggen dat ze nooit afstand gaan doen van hun munten. Dat deed me denken aan de goudwereld van 2011. Maar alles is bedoeld om te verhandelen en te verkopen (op het geschikte moment)', aldus Jared Dillian.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Jared Dillian"]Ik kan me voorstellen dat je een hekel hebt aan fiat geld en ooit zullen we allemaal transacties doen met bitcoin. In de tussentijd moet je echter je munten zien als handelswaar en moet je jouw 'relatie' moet Bitcoin laten fluctueren. Blijf een handelaar.[/penci_blockquote]

Dillian verteld dat hij meerdere investeringen heeft gedaan op basis van deze 'cult'. Hij ziet veel gelijkenissen met de dot com bubbel van 20 jaar geleden.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"We hebben een marktkapitalisaties van luttele miljarden en het klinkt als de echo van de dot com bubbel. Maar wat crypto doormaakt gaat heel snel. We zijn de bubbel-fase al weer voorbij. De echte investeringsfase is begonnen!"[/penci_blockquote]

Inmiddels is de finance schrijver helemaal om: "Ik denk niet dat mijn overtuiging veel groter kan worden. Ik zal hier niet in detail treden, maar het dit komt vooral vanwege verontrustende politieke ontwikkelingen."

"Er is nooit meer behoefte geweest naar een valuta die niet door de staat wordt uitgebracht. En die behoefte zal alleen maar toenemen."

Onder de reguliere beleggers heeft Dillian een groot bereik. Het is een goed teken dat hij zijn vertrouwen uitspreekt over de cryptomunt. Hoe meer zielen die vol zijn van bitcoin, hoe meer vreugd!

Bitcoin whitepaper in Nederlands

We sluiten de top 5 af met een nieuwtje van eigen bodem. De collega's van De Cryptonauten zijn bezig geweest om de whitepaper van bitcoin te vertalen naar het Nederlands. Inmiddels staan de eerste twee delen al online:

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="De Cryptonauten"]In oktober 2008 werd onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto de Bitcoin white paper gepubliceerd. In een kleine acht pagina’s beschrijft hij de fundamenten van een nieuwe vorm van geld die werkt op basis van wiskunde en speltheorie in plaats van op vertrouwen. Met Bitcoin kun je zonder gebruik van tussenpersonen en zonder elkaar te hoeven vertrouwen waarde naar elkaar overmaken. ...[/penci_blockquote]

Lees snel verder op decryptonauten.nl en meld je aan om te helpen bij het vertalen van de volgende delen. Volgende week komt het derde deel online waarin wordt gekeken naar transacties. Hoe is een bitcoin transactie opgebouwd en hoe werken transacties precies?

Lees meer over:
Bitcoin BTC Nieuws

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties