5 zaken die nu belangrijk zijn in de wereld van bitcoin

Het is zaterdag en dus heeft het weekend zich al weer ingeluid. Een mooi moment om 5 zaken op een rijtje te zetten wat betreft Bitcoin. We hebben onder andere nieuws over de koers, de Nederlandse whitepaper en enkele interessante statistieken voor je verzameld.

Prijs Bitcoin

Op moment van schrijven is Bitcoin te verhandelen voor $10.110. Dat is 1% minder dan gisteren. In de afgelopen week is BTC 2,19% minder waard geworden. De munt zit op dit moment in een decending triangle en huisanalist Elroy Ryon nam gisteren verschillende scenario’s met je door.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De dominantie van de moeder van de cryptomunten is 66,73%. Daarmee heeft het de afgelopen week wel enkele procenten ingeleverd, maar desondanks is BTC nog steeds by far de grootste cryptovaluta.

5 zaken die nu belangrijk zijn in de wereld van bitcoin

Launch Bakkt

Na dit weekend zal Bakkt live gaan voor haar institutionele beleggers. Op 23 september opent de exchange haar deuren voor BTC futures contracten. Deze launch is meerdere keren uitgesteld, maar desondanks zorgt dit nieuws voor veel optimisme in de markt.

Tom Lee ziet het als een injectie aan de reputatieschade die bitcoin heeft opgelopen. Het zal volgens het vertrouwen en de rust terugbrengen in de markt. John McAfee is het hier helemaal mee eens:

Bitcoin league

Messari komt met een leuke statistiek. Bitcoin is meer waard dan de grootste sportcompetities uit de Verenigde Staten. De marktkapitalisatie van BTC is ongeveer $183 miljard. Daarmee laat het alle sportleagues ver achter zich.

De NFL (American Football), NBA (basketbal) en de MLB (honkbal) doen allemaal onder voor de grootste cryptomunt. De ijshockeyleague, de NHL, is zelfs minder waard dan supercomputer ethereum.

Van scepticus naar fan

Jared Dillian is een invloedrijke finance schrijver en commentator uit de VS. Met een dagelijkse nieuwsbrief bereikt hij een flinke doelgroep. Dillian was altijd sceptisch over bitcoin, maar daar is verandering in gekomen. In een thread deelt hij zijn ervaring:

?s=19

Hij legt uit op welke manier hij met crypto in aanraking kwam. Het waren niet de principes of de technologie, wat hem in eerste instantie bezig hield. Het was de cult eromheen. Bitcoin Jesus, Coin Daddy en al dat soort ongein. En daarmee had het volgens hem alle voortekenen van een bubbel.

‘Het was ook een idioot stukje risico management. De cryptowereld zit vol met mensen die zeggen dat ze nooit afstand gaan doen van hun munten. Dat deed me denken aan de goudwereld van 2011. Maar alles is bedoeld om te verhandelen en te verkopen (op het geschikte moment)’, aldus Jared Dillian.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Jared Dillian”]Ik kan me voorstellen dat je een hekel hebt aan fiat geld en ooit zullen we allemaal transacties doen met bitcoin. In de tussentijd moet je echter je munten zien als handelswaar en moet je jouw ‘relatie’ moet Bitcoin laten fluctueren. Blijf een handelaar.[/penci_blockquote]

Dillian verteld dat hij meerdere investeringen heeft gedaan op basis van deze ‘cult’. Hij ziet veel gelijkenissen met de dot com bubbel van 20 jaar geleden.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We hebben een marktkapitalisaties van luttele miljarden en het klinkt als de echo van de dot com bubbel. Maar wat crypto doormaakt gaat heel snel. We zijn de bubbel-fase al weer voorbij. De echte investeringsfase is begonnen!”[/penci_blockquote]

Inmiddels is de finance schrijver helemaal om: “Ik denk niet dat mijn overtuiging veel groter kan worden. Ik zal hier niet in detail treden, maar het dit komt vooral vanwege verontrustende politieke ontwikkelingen.”

“Er is nooit meer behoefte geweest naar een valuta die niet door de staat wordt uitgebracht. En die behoefte zal alleen maar toenemen.”

Onder de reguliere beleggers heeft Dillian een groot bereik. Het is een goed teken dat hij zijn vertrouwen uitspreekt over de cryptomunt. Hoe meer zielen die vol zijn van bitcoin, hoe meer vreugd!

Bitcoin whitepaper in Nederlands

We sluiten de top 5 af met een nieuwtje van eigen bodem. De collega’s van De Cryptonauten zijn bezig geweest om de whitepaper van bitcoin te vertalen naar het Nederlands. Inmiddels staan de eerste twee delen al online:

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”De Cryptonauten”]In oktober 2008 werd onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto de Bitcoin white paper gepubliceerd. In een kleine acht pagina’s beschrijft hij de fundamenten van een nieuwe vorm van geld die werkt op basis van wiskunde en speltheorie in plaats van op vertrouwen. Met Bitcoin kun je zonder gebruik van tussenpersonen en zonder elkaar te hoeven vertrouwen waarde naar elkaar overmaken. …[/penci_blockquote]

Lees snel verder op decryptonauten.nl en meld je aan om te helpen bij het vertalen van de volgende delen. Volgende week komt het derde deel online waarin wordt gekeken naar transacties. Hoe is een bitcoin transactie opgebouwd en hoe werken transacties precies?

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

  By Arend Hubach

  Arend is al jaren een autoriteit in de bitcoin space en heeft kennis van zaken in onderwerpen die variëren van technische ontwikkelingen, de adoptie van bitcoin als betaalmiddel in de hele wereld, nieuwe regulering en verwante onderwerpen.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

  Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

  volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
  De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

  De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

  Nieuws
  Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

  BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

  Nieuws
  Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt

  Een nieuwe mijlpaal voor Tether's USDT. De stablecoin heeft een historische marktkapitalisatie van $100 miljard...

  Dogecoin en meme coins Nieuws
  DOGE Pumpt 70%, Gaat Dogecoin Nog Stijgen Deze Meme Crypto Rally?

  Ben je te laat om in te stappen bij Dogecoin? De populaire meme token steeg...

  Lees meer