BitMEX-traders hebben $1 miljard aan Bitcoin opties openstaan

Op de BitMEX beurs staat voor meer dan $1 miljard aan bitcoin opties ‘open’, zo blijkt uit een nieuwe statistiek waarover Decrypt bericht. Het is een signaal dat – op deze derivatenbeurs – handelaren met meer geld speculeren op een hogere bitcoin koers.

Bitcoin opties

Een handelaar kan bij BitMEX met geleend geld een optie nemen op een hogere of lagere koers (long – of shortpositie, red) en kan daarbij een hefboom tot honderd maal de inleg toepassen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BitMEX biedt zogenaamde optiecontracten aan van het handelspaar XBT/USD aan (XBT is een internationale ISO gecertificeerde afkorting van bitcoin die sommige beurzen hanteren, red).

Elk contract is één dollar waard in XBT. De handel draait dus om miljoenen opties. Deze dienst is enkel gericht op professionals en niet op nieuwelingen, omdat de risico’s groot zijn.

De openstaande rente van ruim $1 miljard betekent dat er voor dit bedrag handelsposities openstaan. Concreet: handelaren hebben de afgelopen dagen meer geld ingelegd en speculeren op een hogere bitcoin koers.

De afgelopen tien dagen is dit bedrag met ruim $250 miljoen toegenomen, dus de blootstelling aan bitcoin is gegroeid.

Het huidige niveau haalt nog niet het hoogtepunt van $1,22 miljard op 10 juli. Op die dag schommelde de prijs op de spotmarkt tussen de $12.800 en $13.000.

Koersbeeld

Op moment van schrijven ligt de prijs bij $10.400 en het huidige koersbeeld is vrij onzeker. Bulls en bears houden elkaar qua koop – en verkooporders redelijk in evenwicht.

Het volume ligt echter relatief, zo is op te maken uit de onderstaande daggrafiek.

BTC is bij $10.900 hard afgewezen, maar blijft wel stabiel boven de $10.000, zo concludeert Martijn vandaag in zijn technische analyse.

Hij zegt onder meer:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Richting de $10.000 zien we nog enkele zwakkere support levels welke waarschijnlijk snel gebroken kunnen worden. Alles lijkt er dus op basis van TA nog op te wijzen dat de koers zal gaan zakken en we een nieuwe low kunnen gaan zien.

Echter zitten de komende weken nog vol met positief nieuws, waaronder Bakkt. Wat kan zorgen voor een nieuwe boost in de koers en dus alle TA ongedaan kan maken.[/penci_blockquote]

BitMEX-traders hebben $1 miljard aan Bitcoin opties openstaan

Op de retailmarkt heeft BitMEX de futuremarkt stevig in de handen. Ook Binance gaat zich steviger op deze markt roeren en nam onlangs handelaar JEX over. Wat gaat dat de komende jaren brengen?

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...