Brokergigant eToro neemt crypto portfolio app Delta over

eToro heeft Delta, bekend van de gelijknamige crypto portfolio app, overgenomen voor een onbekend bedrag. Goed nieuws voor de scale up Delta, die opereert vanuit Gent, België.

eToro neemt Delta over

De details van de deal zijn onbekend. De blog Techcrunch spreekt over een bedrag van $5 miljoen, maar beroept zich slechts op één bron.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met de app kunnen beleggers de prestaties van hun cryptovaluta bijhouden. eToro, een bekende naam in de wereld van aandelen, wil een positie verwerven op de internationale cryptomarkt. Zo is men onlangs gestart met het aanbieden van bitcoin op de Amerikaanse markt.

Delta heeft een database opgebouwd van maar liefst 6.000 digitale assets verspreid over 180 exchanges en brokers. De mobiele app is ruim 1,5 miljoen keer gedownload voor iOS en Android. Men spreekt over 'honderdduizenden' actieve gebruikers per maand.

Volgens eToro blijft het team van Delta opereren vanuit België, 'in nauwe samenwerking met ons'.

Interview

Eerder dit jaar spraken we Delta én eToro tijdens de Paris Blockchain Week, waar eToro een van de hoofdsponsors was.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...