Charlie Lee (Litecoin) wil dat miners $1,5 miljoen aan R&D schenken

Miners van cryptomunt Litecoin moeten één procent (0.125 LTC) van hun opbrengsten schenken aan de Litecoin Foundation. Met deze proefballon wil oprichter Charlie Lee zijn verlieslatende stichting nieuw leven inblazen. Momenteel heeft de stichting slechts één developer in dienst.

Litecoin (LTC) mining

Lee deed zijn oproep afgelopen week op Twitter. Een simpele rekensom leert dat de financiering per jaar kan oplopen naar 1,5 miljoen dollar. Ervan uitgaande dat de prijs per één LTC minstens op hetzelfde niveau blijft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Projecten

In de ogen is één procent voorlopig genoeg om de ontwikkelaars te laten werken een serie projecten: Litecoin Core, een splitsing van de Bitcoin Core client in 2011. Ook werkt Litecoin samen met Grin om het privacy-protocol MimbleWimble op protocolniveau te integreren.

Daarnaast zijn er wallets als LiteWallet en LNWallet en de jaarlijkse Litecoin Summit om het gebruik van Litecoin te stimuleren.

Eind 2019 circuleerde het gericht dat de stichting, grotendeels gefinancierd door Lee zelf, in financiële problemen zit. Lee drukte die geruchten gelijk de kop in, maar de huidige oproep illustreert dat er nieuwe geldstromen nodig zijn.

Miners delven naast Litecoin ook Dogecoin sinds 2014. Beide proof-of-workprojecten zijn qua mining samen gaan werken, onder meer om een 51% aanval te voorkomen.

Volgens Lee is het wel belangrijk dat miners zelf kunnen bepalen welk (Litecoin) project ze willen ondersteunen.

Bitcoin en financiering ontwikkeling

De financiering van ontwikkeling gaat bij bitcoin heel anders. Daar pakken bedrijven de handschoen op om aan het ecosysteem te werken zoals Square Crypto van betaalprovider Square, Blockstream en Rootstock.

Daarnaast zijn er crypto exchanges zoals BitMEX en Bitfinex die schenkingen doen aan één of meer ontwikkelaars. Ze zijn erbij gebaat dat bitcoin als technologie én asset blijft groeien.

Vervolgens zijn er ook duizenden onafhankelijke ontwikkelaars die niet zijn aangesloten bij een bedrijf en dagelijks aan het ecosysteem bouwen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...